/ Фото: Профимедиа
23/07/2021 u 11:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин тврди: Портал Крик жели да Вељу Невољу представи као невиног

Ми смо били свјесни да ћемо бити провлачени кроз блато, каже српски министар полиције

Пошто је портал Крик јуче објавио да шеф криминалне групе у Србији Вељко Беливук, звани Веља Невоља тврди да су предсједник Србије Александар Вучић и његови сарадници од њега тражили више услуга, министар полиције Србије Александар Вулин каже да тај портал жели да Беливука представи као невиног. 

Детаљи из исказа Беливука: Вучић ми је тражио разне услуге

- Све што је урађено у истрази против криминалне групе Беливука је легитимно, једино што није је његова изјава и намјера да се он у јавности прикаже као невин- казао је Вулин. 

Вулин наводи да окривљени може да се служи свим па и лажима и да су, када су кренули у обрачун са мафијом, били свјесни да ће бити изложени и провлачени кроз блато.

- У његовој изјави је врло интересантна реченица да 'ако се неки не опамете, рећи ћу све' што је покушај застрашивања и уцјене. Једино није кредибилна намјера Крика да представи Беливука невиним - рекао је Вулин.

Говорећи о приказивању узнемиријућих фотографија, гдје су приказана монструозна убиства која су починили Беливукови сарадници, Вулин сматра да нема ничег спорног у показивању фотографија прикупљених током истраге.

- Да истрага није озбиљна не би била подигнута и проширена оптужница у законском року, већ би се сачекало. Било је потребно да покажемо те фотографије јер да нису објављене, а имамо овакву изјаву Беливука испало би да смо ми криминалци, а Беливук херој. Ми смо сачекали да се фотографије прво покажу и окривљеним и оштећеним. Да јавност не зна све ово, шта би мислили о нама- закључио је Вулин. 

Након јучерашње објаве портала Крик огласио се и Вучић који је негирао Беливукове тврдње, наводећи да се са том групом никад није састајао, нити их је икад видио. 

Вучић о тврдњама Веље Невоље: Никад га нисам видио, а спреман сам да идем на полиграф

- Срамота ме је да криминалцима одговарам. Спреман сам да идем на полиграф- поручио је Вучић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:47