/ - ALEKSANDAR VULIN/ - MUP SRBIJE
22/10/2022 u 12:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: U Srbiji nema ruske propagande

Kao što nema ruske propagande tako u Srbiji nema ni antiruske histerije, ali ima dostojanstvene samostalne politike, onog što EU ne vodi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da Evropska unija za svoje promašaje i greške ne Balkanu može da krivi samo sebe, a ne rusku propagandu koje u "Srbiji sigurno nema", saopštilo je Ministarstvo.

- Kao što nema ruske propagande tako u Srbiji nema ni antiruske histerije, ali ima dostojanstvene samostalne politike, onog što EU ne vodi, pa je zato brani i Srbiji i prijeti da će sloboda izbora Srbije biti kažnjena, rekao je Vulin.

On je naveo da evropski poslanici koji osuđuju Srbiju i traže od nje da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji, o Srbiji znaju koliko i o samostalnoj državnoj politici – ništa.

- Nisu za sve veću nepopularnost Evropske unije u Srbiji krive ‘lažne vijesti’, već su zaslužne prave vijesti o politici uslovljavanja, ucenjivanja i prijetnji Evropske unije prema Srbiji, izjavio je Vulin.

Prema njegovim riječima, tražiti od Srbije da za ideju o neizvjesnom članstvu prizna Kosovo, napusti Republiku Srpsku i uvede sankcije Rusiji, a očekivati da se sa time Srbija i njeni građani slože je kao očekivati da žrtva pljačke bude na strani pljačkaša.

- Moguće je, ali se takav poremećaj liječi, rekao je Vulin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:01