Александар Вулин / - МУП Србија
17/04/2022 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: У Србији за годину разбијено 30 криминалних група

- Код нас нека свијет пропадане али нека се правда спроведе. То се цијени код Србије и види се да је Србија земља у којој влада правна држава, рекао је он

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је Министарство унутрашњих послова у последњих годину дана ухапсило и разбило више од 30 организованих криминалних група, међу којима су клан Беливук – Миљковић, криминална група Дарка Елеза, а сада и Дарка Шарића.

 - То се ради на основу доказа, на основу озбиљних истрага. Годину дана је кратак период да се десе овако велике и крупне промјене. Десиле су се, то је наш посао, ми то радимо, рекао је министар Вулин у јутарњем програму телевизије „Пинк“.

Он је нагласио да хапшења оваквих мафијаша не би било да Србија није чврсто против криминала, и да је воде људи који су у неком односу дуга према криминалцима и мафијашима, јер онда овакви резултати не би били могући.

 - Србија је показала да је веома кредибилан партнер међународним организацијама. Ових дана стижу нам веома гласне похвале из Еуропола, Еуројуста у којима наводе да су фасцинирани храброшћу Србије и тиме како у Србији функционише правна држава, да није било потребно вршити никакав притисак, казао је министар Вулин.

Додао је да постоје земље у окружењу, у којима су Еуројуст, Еуропол, Интерпол, покушавали да спроведу истраге, достављали информације полицији и тужилаштвима тих земља, али се ништа није десило.

 - Код нас нека свијет пропадане али нека се правда спроведе. То се цијени код Србије и види се да је Србија земља у којој влада правна држава, рекао је министар Вулин и нагласио да је Србија данас боље мјесто за живот.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:56