/ FOTO YOUTUBE NOVO JUTRO
26/09/2022 u 15:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Vučić da ostane predsjednik svih Srba, EU mu ne da da vodi politiku

Vulin je kazao da je „medijski linč“ kroz koji prolazi Vučić „manji dio pritisaka i prijetnji“ kojima je izložen

Ministar unutrašnjih poslova Srbije  Aleksandar Vulin saopštio je da Evropska unija "odlično zna" da je dokument koji je Srbija potpisala sa Ruskom Federacijom tehničke prirode, ali da neće da dopusti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koga je nazvao "predsjednikom svih Srba", da vodi samostalnu i nezavisnu politiku.

- To je suština svih napada i lažne brige o putu Srbije i njenoj orijentaciji i borba za svođenje Vučića na nivo uplašenih evropskih političara bez ideje i uvjerenja, a Srbije na vazalnu teritoriju- naveo je Vulin u saopštenju koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi N1.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Nikola Selaković i Sergej Lavrov su na marginama održavanja Generalne skupštine UN u Njujorku potpisali Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova dvije zemlje za naredne dvije godine, a to su osudili pojedini evropski zvaničnici.

Vulin je kazao da je „medijski linč“ kroz koji prolazi Vučić „manji dio pritisaka i prijetnji“ kojima je izložen, a koji će tek nastupiti na sastanku EU i zemalja kandidata 6. oktobra u Pragu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:39