/ -Фото: Телеграф
23/04/2022 u 17:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Вучић је један од последњих слободних лидера, зато је и предсједник свих Срба

Притисци на Србију никада нису били тежи, а само Александар Вучић може да им одолијева са толико успјеха, додао је српски министар

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оценио је да свака организована криминална група представља опасност за мир и поредак.

- Све криминалне групе су на различите начине повезане. Kрупни криминал тражи везу са полицијом, безбједносним службама и политичарима, јер тако траже помоћ у пословању са државом или да би вршили утицај на полицију и правосуђе- казао је Вулин у интервјуу Политици.

Према његовим ријечима, криминалци су често у вези са новинарима који за њих пласирају тражене информације да би нападали своје супарнике у подземљу.

Он је потврдио да су Вељко Беливук и Марко Миљковић као вође криминалне организације чак намјеравали да направе своје новине и да су већ имали своје новинаре које је требало ангажовати за тај посао.

Вулин подсјећа да су за само годину дана разбијене и похапшене највеће криминалне банде, одржан је најдужи период без мафијашкких убистава у поседњих осам година и решени су проблеми више стотина полицајаца, који нису имали прилику да раде у складу са својим образовањем и чином.

- Уведено је више стотина позорника на наше улице и у квартове, обављене су рекордно велике запљене дроге, скоро 12 тона, што је знатно више него рекордне 2019. године. Све су то резултати за понос- рекао је министар полиције.

Вулин је потврдио да је покренута полицијска акција трајног карактера, названа "Гнев", чији је циљ борба против носилаца криминала.

- Један од посебних сегмената те акције је борба против зеленаша, који су заједно са нарко-дилерима и педофилима посебно на мети полиције јер уништавају породицу, а породицу морамо да чувамо- предочио је министар.

Вулин је оцијенио да притисци на Србију никада нису били тежи и изразио увјерење да "само Александар Вучић може да им одолијева толико дуго и са толико успјеха".

- Зато је добио толико гласова грађана Србије. Препознали су његову чврстину и доследност. Александар Вучић је један од последњих слободних лидера и зато је предсједник свих Срба- закључио је Вулин. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:05