Aleksandar Vulin / - FOTO: TVITER
24/09/2022 u 18:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Vučić je poslednji slobodni vođa u Evropi

Srbija poštuje međunarodno pravo i zato traži da se i njen teritorijalni integritet poštuje, bar koliko i ukrajinski, naglasio je on

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ako su velike sile Zapada prema Ukrajini iskrene koliko su dosljedne u poštovanju međunarodnog prava, Ukrajinci bi trebalo da se zabrinu.

- Proširenje saradnje sa Rusijom nije stvar poštovanja prošlosti, već je odgovorna odluka okrenuta prema budućnosti. Srbija poštuje međunarodno pravo i zato traži da se i njen teritorijalni integritet poštuje, bar koliko i ukrajinski. Predsjednik Vučić je poslednji slobodni vođa u Evropi koji smije da sa najprestižnijih govornica svijeta podsjeti na licemjerje velikih sila koje bez griže savjesti komadaju Srbiju, a navodno se zaklinju u teritorijalnu cjelovitost Ukrajine, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je komentarisao kritike na Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za naredne dvije godine, koji je potpisan u Njujorku na marginama 77. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:50