Александар Вулин / - МУП Србија
17/03/2022 u 11:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: За лаж о Србима се нико није извинио, за убијене Србе нико није одговарао

Он је истакао да је захвалност изузетна особина, али и Срби су изузетан народ, по патњи, ако ни по чему другом

Прије 18 година на Косову и Метохији, над Србима је извршен први велики погром у 21. вијеку. Након што је Си Ен Ен објавио лаж да Срби са својим псима даве албанску дјецу у Ибру, почело је убијање и протјеривање Срба, изјавио је министар унутрашњих послова и предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин поводом навршавања 18 година од погрома над Србима на Косову и Метохији.

- За лаж о Србима се нико није извинио, за убијене Србе нико није одговарао. Они који су тада ћутали нека ћуте и данас, умјесто што пријете Србији санкцијама, јер одбија да мисли туђом главом. Они који су два дуга дана мирно посматрали како се убијају Срби немају права да Србији причају о поштовању међународног права, а посебно немају права да од нас траже да као свој прихватимо њихов сукоб са Русијом и да заборавимо да је Русија прије 18 година била једна од ријетких земаља која је гласно осудила погром над Србима и тражила да убијање престане. Срби памте мартовски погром, а памте и како се ко смијао или плакао, гледајући нашу убијену дјецу и спаљене цркве - навеоје Вулин.

Он је истакао да је захвалност изузетна особина, али и Срби су изузетан народ, по патњи, ако ни по чему другом.

 -   Ко није осудио погром над Србима 2004. године, нека не тражи од Срба 2022. године да изгубе пријатеље из тешких времена и да забораве да Срби своје трајање не мјере розолуцијама  које су донијели други, већ вјековним пријатељствима која смо склопили и потврдили сами. Прије него од нас затражите осуду пријатеља, понудите нам бар извињење за погром и за то што нисте заштитили ни Србе ни међународно право, а могли сте и морали сте. Погром се баш као "Олуја" више никада неће поновити, али не зато што ће Србе заштитити они који траже да уведемо санкцији Русији, већ зато што је Александар Вучић ојачао Србију и вратио јој свијест да је дужна да чува Србе гдје год да живе - закључио је Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:35