Александар Вулин / - РТРС
22/08/2021 u 16:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Закон није донесен због истине, већ да би се спријечило да Срби говоре истину

Вулин је данас изнио и идеју, да се кандидује за предсједника Србије ако Вучић не буде могао због наводног притиска западних земаља

Александар Вулин, министар унутрашњих послова Србије, је данас коментирао могућност хапшења Милорада Додика, члана Предсједништва БиХ, због негирања геноцида у Сребреници, те истакао да "то није начин да се сачува мир у региону", преноси Avaz.ba.

- Сад хоће да хапсе Додика или сваког Србина који мисли својом главом. Онда правите од Босне тамницу народа. Неће Бошњаци због овог закона бити сретнији, он само пријети миру и њиховим животима - рекао је Вулин током данашњег гостовања на ТВ Прва.

Такође се осврнуо и на измјене и допуне Кривичног закона БиХ којим се забрањује негирање геноцида у Сребреници, а наметнуо их је бивши високи представник у БиХ, Валентин Инцко.

Према његовим ријечима, закон није донесен како би се "донијела истина о геноциду о Сребреници, већ да би се спријечило да Срби говоре истину о Сребреници."

- То је Инзкова освета, јер се свети народу који га није волио, а није ни он њих - мишљења је, преноси Бета.

Вулин је данас изнио и  идеју, да се кандидује за предсједника Србије ако Вучић не буде могао због наводног притиска западних земаља.

- Нас двојица смо саборци. Ако Српска напредна странка (СНС) неће да се бори, онда ће Покрет социјалиста. Имају бољег од мене, то је Александар Вучић, али немају другог бољег од мене, према томе, или ће он да се кандидује, или ћу ја - закључио је Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:30