Александар Вулин / - Фото: РТРС
14/06/2021 u 07:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Вулин: Знамо ко је прислушкивао предсједника Вучића

Постоји име човјека који је развио систем прислушкивања Александра Вучића. И ми то име знамо - рекао је Вулин за данашњу београдску "Политику", наводећи да се зна коме су ношени извјештаји и ко је то наредио

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је познато име и презиме појединца који је наредио да се прислушкује предсједник Србије Александар Вучић.

- Постоји име човјека који је развио систем прислушкивања Александра Вучића. И ми то име знамо - рекао је Вулин за данашњу београдску Политику, наводећи да се зна коме су ношени извјештаји и ко је то наредио.

Вулин је рекао да су ти подаци достављени тужилаштву и да се очекује да оно да квалификацију дјела. Навео је да ће то име бити познато јавности када тужилаштво буде подигло оптужницу.

На питање ко је толико храбар да прислушкује предсједника, Вулин је одговорио да није сигуран да је то питање храбрости, али да је то трајало годину дана и да је било довољно времена да се те мјере експлоатишу и да се учини све што је требало.

Говорећи о забринутости за живот предсједника Вучића, Вулин је истакао да се, када се сукобљавате са мафијом и са великим силама у политичком смислу, увијек мора очекивати да ће њихов одговор бити тежак, а да може бити и фаталан.

- Ако "кавачки клан" располаже стотинама милиона еура, зашто мислите да се у одбрани тог новца неће потрошити још који милион да би се ликвидирао онај који води борбу против мафије - запитао је Вулин.

Он је указао да је Радоје Звицер, вођа тзв. кавачког клана, сада у бејкству и да огроман новац који има сада служи само за освету. "Наравно да ће ићи на оног који је најодговорнији за то. Ако убијете Вучића, ви изазивате темељну политичку нестабилност унутар Србије, могућност политичких сукоба", истакао је Вулин и указао да то значи политичку нестабилност Балкана.

Вулин је навео да Вучић јако тежак човјек за сарадњу када је ријеч о његовој личној безбједности и да стално говори да хоће да прича са људима и да га неће одвојити од народа.

Министар је навео да су приликом отварања споменика Стефану Немањи постојале оперативне информације да нешто може да се деси и да је Вучићу предлагано да догађај буде одложен, али да он није хтио да чује за то.

- Он је такав, не обазире се превише, навикао је да прима удраце и много више брине за породицу, као и сваки отац, брат, син. А они то знају, гдје га највише боли - рекао је Вулин.

Он је нагласио да се то не ради због Вучића, већ због политике стабилности чији је он носилац у Србији.

Izdvojeno

03. avgust 2021 11:32