Marija Zaharova / - MARIJA ZAHAROVA
12/01/2023 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: UN da obrati pažnju na odbijanje zahtjeva Srbije o povratku vojske

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je prošle nedjelje da je KFOR negativno odgovorio na zahtjev o povratku srpske vojske i policije na KiM

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova pozvala je danas Sekretarijat UN da obrati pažnju na odbacivanje zahtjeva Vlade Srbije o povratku srpske vojske i policije na KiM koji je u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

- Zašto sekretarijat UN, koji je toliko aktivan u vezi situacije u Ukrajini, ne želi da na sastancima citira i čita rezoluciju 1244, pozivajući odgovarajuće snage da je sprovedu? Ovo je dokument za sve, samo treba skrenuti pažnju na to, rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za medije, prenose RIA Novosti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je prošle nedjelje da je KFOR negativno odgovorio na zahtjev o povratku srpske vojske i policije na KiM i istakao da su „slučajno“ taj negativni odgovor uručili baš na Badnji dan.

Predstavnici Komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma Generalštaba Vojske Srbije preuzeli su na Badnje veče, u 19.00 časova, na administrativnom prelazu Merdare od predstavnika KFOR-a odgovor na zahtjev za povratak do 1.000 pripadnika Vojske Srbije i policije Srbije na prostor Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 01:40