Mapa Kosovo, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
09/07/2024 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zapaljena dva kamiona na sjeveru Kosova, oštećeno i putničko vozilo

Dva kamiona zapaljena su tokom prošle noći sat vremena iza ponoći u Sjevernoj Mitrovici, a u tom požaru oštećeno je i putničko vozilo.

Požar je najvjerovatnije podmetnut, rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) zamjenik direktora policije Kosova za region sjever Veton Eljšani.

On je naveo da za sada nema osumnjičenih, te da je istraga u toku, ali da ne može da iznese više detalja.

RSE saznaje da su vlasnici kamiona – Albanci koji u Sjevernoj Mitrovici imaju veleprodaju, dok je oštećeno putničko vozilo u vlasništvu Srbina D.P.

Požaru, koji je zahvatio kamione, prethodile su tri detonacije.

Na sjeveru Kosova, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, tokom ove godine je zabilježeno više sličnih incidenata. Početkom juna izgorjela su dva automobila na identičnoj lokaciji kao i tokom prošle noći.

Početkom aprila pripadniku kosovske granične policije zapaljen je auto u Sjevernoj Mitrovici.

Početkom marta je izgorio restoran u vlasništvu tadašnje zamjenice predsjednika opštine Zvečan, Nataše Tomanić. Ona i nadležni organi rekli su da se sumnja da je požar namjerno izazvan.

Krajem marta izgorela je i zgrada u vlasništvu Nenada Radosavljevića, bivšeg direktora Odjeljenja za sport, omladinu i kulturu u opštini Leposavić. Radosavljević je za RSE tada rekao da smatra da je objekat zapaljen i da je motiv za to političke prirode.

Takođe, krajem 2022. i početkom 2023. postojao je “trend” paljenja vozila koja su nosila RKS (Republika Kosovo) tablice. Inače, zbog pitanja preregistracija vozila sa srpskih na kosovske tablice pripadnici srpske zajednice su novembra 2022. napustili kosovske institucije na sjeveru na inicijativu Srpske liste, najveće stranke Srba koja ima podršku Beograda.

Kancelarija za KiM: Albanac pretukao Srbina kod Prištine

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jul 2024 16:45