/ - Миљковић и Беливук (фото Еспресо)
19/10/2022 u 19:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završeno današnje suđenje Belivukovoj grupi - Miljković ne vjeruje da je Veličković mrtav

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Oni se terete za sedam ubistvava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.Na današnjem suđenju nekoliko pripadnika je iznijelo svoju odbranu, negirajući navode optužnice, a suđenje će biti nastavljeno sutra, za kada je planirano iznošenje odbrane ostalih optuženih.

Belivuk je na početku ročišta rekao da danas neće da dopuni odbranu, ali će posle saslušanja svjedoka-okrivljenih to učiniti.

Nakon što je optuženi Miljković izašao za sudsku govornicu kako bi iznio svoju odbranu, njegov branilac Vladimir Petrović je zatražio da se iz sudnice udalje okrivljeni saradnici, jer smatra da ne mogu da slušaju odbranu MIljkovića, što je sud odbio.

Miljković je počeo sa iznošenjem odbrane, negirajući optužbe i tvrdeći da za njega komunikacija preuzeta sa kriptovane aplikacije "Skaj" ne postoji.

Suđenje Belivukovoj grupi: Jedan od optuženioh prijetio svjedocima da će da ih zadavi

Miljković se takođe osvrnuo i na ubistvo Gorana Veličkovića Goksija.

-Tražim obdukcioni nalaz, jer bez njega ne vjerujem da je on mrtav- rekao je Marko Miljković tokom iznošenja odbrane.

Miljković je kazao da je supruga Gorana Veličkovića Goksija, čije se ime našlo kao žrtve, rekla da je ovaj nosio pištolj radi zaštite, navodeći da je Jelena Veličković tri puta mijenjala iskaz, pišu "Novosti".

-Mi sa Veličkovićem nikada nismo imali nikakav problem- naveo je on

Miljković je negirajući krivična djela, pitao sud kako je moguće da su u istom periodu navodno u Srbiji ubili Milana Ljepoju i Zdravka Radojevića i u Crnoj Gori izvršili još nekoliko ubistava.

-Neka kažu oni što su potpisali sporazume, gdje su ti ljudi koje su oni ubijali. Predlažem da se za svu sedmoricu dostavi krivična evidencija, to nisu studenti teologije. Moramo ih naći da kažu zašto nam sve ovo rade- rekao je Miljković.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da odbrana Veljka Belivuka, kao i bilo kog drugog okrivljenog, ne povlači automatski reakcije državnih organa, naročito ukoliko se radi o optužbama koje nisu potkrepljene materijalnim dokazima.

Okrivljeni svoju odbranu može da iznosi bez ikakvih organičenja, a sve u sklopu strategije odbrane i procesne pozicije u kojoj se okrivljeni nalazi.

Belivuk je u ponedeljak iznio niz optužbi na račun državnih funkcionera, umjesto da govori o optužbama za koje se on tereti.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u saopštenju podsjetilo medije i javnost da optuženi prema Zakoniku o krivičnom postupku, između ostalog, ima pravo da slobodno iznese svoju odbranu i da se izjasni o svim činjenicama i dokazima koji ga terete, kao i da iznosi činjenice i dokaze u svoju korist, pri čemu nije u obavezi da govori istinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:29