/ KOSTA KECMANOVIĆ/ - RTS
18/07/2023 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završeno saslušanje osumnjičenog dječaka: Četiri sata govorio o oružju kojim je ubio vršnjake

Saslušanju su prisustvovali advokati porodica, troje roditelja iz dvije porodice, branilac oca dječaka kao i tužilac Višeg javnog tužilaštva koji je vodio ispitivanje

Saslušanje dječaka koji je osumnjičen da je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar 3. maja, u Beogradu, ubio devet vršnjaka i radnika obezbjeđenja, upravo je završeno.

Kako Kurir saznaje, iz sudnice u kojoj je uspostavljena video-veza sa psihijatrijskom ustanovom u kojoj dječak boravi, izašli su advokati koji zastupaju porodice ubijenih, kao i troje roditelja.

- Saslušanju su prisustvovali advokati porodica, troje roditelja iz dvije porodice, branilac oca dječaka kao i tužilac Višeg javnog tužilaštva koji je vodio ispitivanje. Osumnjičeni je saslušan putem video-linka i odgovarao je na sva pitanja koja se tiču postupka koji se vodi protiv njegovog oca zbog teškog djela protiv opšte sigurnosti - potvrđeno je za Kurir.

Ispitivanje je trajalo četiri sata. Roditelji žrtava su iz sudnice izašli vidno potreseni.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa jednu od porodica, potvrdila je za Kurir da je dječak saslušan putem video linka i da je saslušanje završeno.

Nakon što je izašla iz sudnice, advokatica koja zastupa oca dječaka ubice izjavila je za Kurir da je dječak na saslušanju potvrdio ono što je ranije izjavio njegov tata.

- Dječak je na saslušanju potvrdio ono što je otac ranije izjavio i objasnio o načinu na koji je otac čuvao i skladištio oružje. On je izjavio da mu otac nije prvi put omogućio kontakt s oružjem. Dječak je izrazio kajanje zbog svega što je uradio - rekla je advokatica.

Tokom saslušanja u jednom trenutku inspektori, koji su se nalazili ispred zgrade, rastrčali su se kada su vidjeli da je jednoj osobi pozlilo.

Za sada nije poznato o kome je riječ, ali je zahvaljujući brzoj reakciji okupljenih, osobi je ukazana ljekarska pomoć.

- Sin osumnjičenog, koji u vrijeme pomenutih radnji nije imao navršenih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svjedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke. On je ispitan putem video konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - saopšteno je iz tužilaštva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 01:00