/ Пријатељски сусрет - Инстаграм А.В.
19/05/2021 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Земан: Извињавам се за бомбардовање СРЈ

Извињење предсjедника Земана су риjечи храброг човjека коjи се никоме не додворава и никада нећемо заборавити ове риjечи, рекао jе предсjедник Србиjе Александар Вучић

Предсjедник Чешке Милош Земан рекао jе на конференциjи у Прагу да jе бомбардовање тадашње Југославиjе било грешка, извинио се и замолио српски народ да му опрости. Извињење предсjедника Земана су риjечи храброг човjека коjи се никоме не додворава и никада нећемо заборавити ове риjечи, рекао jе предсjедник Србиjе Александар Вучић.

 У оба случаjа српски народ нам jе изразио своjу подршку и ми смо му се захвалили бомбрадовањем. Овом приликом бих да се извиним за бомбардовање тадашње Југославиjе - навео jе Земан и додао да jе то била грешка.

image

Вучић и Земан

Вучић и Земан - Инстаграм А.В.

Ја бих волио да као човjек замолим српски народ да нам опрости, поручио jе чешки предсjедник.

Истакао jе да га jе све вриjеме то мучило и да у вриjеме када се одлучивало о бомбардовању Југославиjе, Чешка jе била неколико недjеља у Северноатланскоj алиjанси и да су били посљедњи коjи су дали сагласност.

- Очаjно смо гледали и тражили барем jедну земљу да се са нама повеже и буде против, али остали смо сами. Ипак jе то био недостатак храбрости - нагласио jе Земан. Са овим извињењем и молбом да нам се опрости риjешио сам своjу дугогодишњу трауму, jер каjање ослобађа. Рекао сам и спасио сам своjу душу - истакао jе Земан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:21