Зукорлић / Фото: ФоНет/Ненад Ђорђевић
08/08/2021 u 19:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Зукорлић после убиства новинара: Позваћу народ да купи оружје и да се брани

Предсједник СПП упозорио полицију да ријеше ситуацију са криминалом

Предсједник Странке правде и помирења (СПП) Муамер Зукорлић упозорио је данас полицију и правосудне органе да ријеше ситуацију са организованим криминалом, пошто је у Сјеници прекјуче убијен Един Хамидовић, преноси Н1. 

Србија: Изрешетан уредник "Сјеничких новина", обавијештена полиција ЦГ због потраге за осумњиченим

Зукорилић је на конференцији за новинаре казао да је убиство Хамидовића “организовани покушај ликвидације од припадника нарко групе блиске Санџачкој демократској партији (СДП)”.

- Kада се врше овакви напади, у гужви, испред жене и дјетета, не ради се само о покушају ликвидације или ликвидацији, већ о организованом застрашивању и спровођењу терора над становништвом или дијелом становништва. Ово више нису инциденти, ово је организована криминална група која је експонент СДП-а - поручио је Зукорлић.

Како је казао, нема више смисла позивати министре, нити им треба парадирање Жандармерије.

- Никога више нећу да позивам, упозоравам их посљедњи пут, уколико полиција, тужилаштво и судство не раскину везе са криминалцима позваћу народ да купи оружје и брани се. Они их помажу, овакве ликвидације врше они који знају да су полиција, тужиоци и судови на њиховој страни - рекао је Зукорлић.

Един Хамидовић (48) тешко је рањен у петак вече када је, како се сумња, из возила у покрету на њега пуцао Е.Л. (27) који је након тога побјегао.

Хамидовић је погођен са четири хица, у стомак, раме и ногу, а након указане помоћи у новопазарској Општој болници, транспортован је у Kлинички центар у Kрагујевцу.

Kао повод за напад наводи се писање његове Фејсбук странице "Сјеничке новине" због чега му је раније, како је казао Зукорлић, пријетио отац нападача.

Он је додао да су пријетње пријављене полицији, али да она ништа није предузела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 10:44