/ - Радоје Звицер, фото детецтивинфо
03/05/2022 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Звицер користио пасош на име Слободан Зец: Полицајац помогао вођи кавчана

Тужилаштво је током истраге утврдило да је Звицер шест пута током 2015. и 2016. користио лажни пасош за прелазак границе, пише у оптужници

Током међународне акције српских и хрватских истражних органа, "проваљени" су многи идентитети, као и људи који су се крили иза њих. Тако се у Новом Саду мјесецима уназад води се поступак против људи оптужених да су Радоју Звицеру, наводном вођи кавачког клана, издали лажни пасош, 

Суђење је почело почетком априла ове године, а суди му се због лажне личне карте и пасоша. Звицер је оптужен да је утицао на полицајца Миленка Ђ. из Темерина да му помогне и обезбједи туђа документа и лажно боравиште у Новом Саду како би добио личну карту и пасош на име Слободан Зец. Овај му је то и омогућио, преносе Novosti.

Тужилаштво тврди да је увидом у полицијски систем видио да се Зец одселио у Аустралију још 1998, те да његов отисак прста, потпис и фотографија нису у полицијској бази и зато је био погодно искористити његове податке. Звицеру је, тврди тужилаштво, у периоду од 2015. до 2017. полицајац набавио извод из матичне књиге рођених на име Слободан Зец и пријавио га на адреси код свог комшије у Темерину.

Припадник МУП Србије је на почетку суђења негирао оптужбе и рекао да је стварно мислио да пријављује Зеца. Испричао је да га је са Звицером упознао Даворин Балтић. Да је ријеч о Звицеру, а не Зецу, сазнао је, како је рекао тек када је саслушаван. Овај полицајац тврдио је и да није знао ни да је Балтић из криминогене средине, све док он није убијен у јануару 2018. године.

Тужилаштво је током истраге утврдило да је Звицер шест пута током 2015. и 2016. користио лажни пасош за прелазак границе, пише у оптужници.

(Kurir.rs/Novosti)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 08:38