/ - FOTO: MUP RS,KURIR.RS
22/11/2022 u 18:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zvicer neće biti "na udaru" Tužilaštva Srbije?

Jedini u odnosu na koga je Lalić iznio optužbe, a neće se naći „na udaru” TOK-a je Radoje Zvicer, vođa crnogorskog „kavačkog” klana, s obzirom na to da on nije državljanin Srbije

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), Srbija,  analizira iskaz koji je Srđan Lalić, svjedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka i ostalih članova njegove organizovane grupe, dao pred sudskim vijećem na poslednjem pretresu kada je govorio o ubistvima koja nisu obuhvaćena optužnicom protiv okrivljenih, saznaje „Politika”.

Звицера нема у оптужници против Беливука: "Пресуда из политичких кругова говори да је струка поклекла"

Nakon toga, TOK će odlučiti o daljem postupanju, odnosno da li će pokrenuti nove istrage protiv članova grupe.

Jedini u odnosu na koga je Lalić iznio optužbe, a neće se naći „na udaru” TOK-a je Radoje Zvicer, vođa crnogorskog „kavačkog” klana, s obzirom na to da on nije državljanin Srbije.

Lalić detaljno o vezi kavčana i Belivukovog klana: Zvicer ulagao milione u ozloglašenu grupu?

TOK je, radeći na predmetu protiv članova Belivukove grupe, došlo do velikog broja podataka i dokaza koji ukazuju na povezanost lica van Srbije sa ovom organizovanom kriminalnom grupom.

Ono što predstavlja problem jeste to što postoji veliki broj krivičnih djela koja su izvršena u inostranstvu, a TOK nema mogućnosti da ih sve istražuje. Po zakonu, ovo tužilaštvo može da istražuje samo krivična djela koja su naši državljani počinili u inostranstvu, ali ne i ona koja su izvršili strani državljani u svojoj ili trećim državama.

Upravo za Zvicera, inače crnogorskog državljanina, svjedok okrivljeni koji je priznao izvršenje krivičnih djela i govorio o nekima koji do sada nisu bili predmet istrage, u zamjenu za kaznu zatvora od 18 godina, rekao je da je obezbijedio pet miliona eura za svrgavanje političke vlasti u Srbiji i da se dovede neko ko bi radio u interesu klana.

U tu svrhu, ispričao je Lalić na poslednjem glavnom pretresu, bila su sprovođena neka djela, poput pisanja transparenata i objava na društvenim mrežama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:56