Вучић на војној вјежби,, Одговор 2021'' / -Танјуг
17/04/2021 u 21:05 h
Ljiljana RadenovićLjiljana Radenović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић о изручењу радикала: Хаг ће добити одговор какав заслужује

Обећавам им да ћу се лично појавити на тој сједници СБ. Добиће одговор за све понашање са највишег мјеста, какав заслужују. А какво је то повјерење кад нећете да дате Србији да суди људима за непоштовање суда, поручио је Вучић
Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће у Брисел ићи два пута. Први пут ће разговарати са Борељом и, како каже, претпоставља с Урсулом фон дер Лајен, са Лајчаком и Вархељијем. Истиче да очекује добре разговоре за Србију. А онда у мају или јуну, напомиње, очекује наставак дијалога с Приштином. О најави Механизма у Хагу да ће тужити Србију Савјету безбједности УН због случаја радикала Вјерице Радете и Петра Јојића, Вучић истиче да ће „добити одговор какав заслужују”.
Вучић је након вјежбе „Одговор 2021“, обраћајући се новинарима, о најави пријаве Механизма у Хагу Савјету безбједности у случају неизручивања Радете и Јојића рекао само: „Нек они раде свој посао“.
– Обећавам им да ћу се лично појавити на тој сједници СБ. Добиће одговор за све понашање са највишег мјеста, какав заслужују. А какво је то повјерење кад нећете да дате Србији да суди људима за непоштовање суда. Ове људе не гоне због ратних злочина, него за непоштовање суда. Молимо да петоро људи који су испунили услове пусте на издржавање казне у Србији. Нудимо им све, а за неке не добијемо ни одговоре – казао је Вучић.
Према његовим ријечима, еколошки протести „лијепо говоре о Србији”.
– До прије три, четири, пет, шест, седам година, нико није размишљао о екологији, него како да преживи. Ово говори и о већем стандарду и како су нам се промијенили приоритети – истакао је Вучић.
Влада, према његовим ријечима, мора да ради вриједно и да покаже шта све ради како би заштитила људе од нечистог ваздуха, да бисмо имали што је могуће више здравих извора енергије.
Војска и полиција биће спремне да одврате сваког агресора
Вучић је истакао да је поносан на све што је видио на полигонима „Орешац“ и „Пасуљанске ливаде“ током вјежбе „Одговор 2021“ и поручио да ће се наставити улагања у српску армију, јер даљом модернизацијом и опремањем војска и полиција могу да дјелују превентивно и да одврате сваког агресора.
– Наша војска и полиција морају да буду још много снажније, да припадници имају боље услове за живот. Вјерујем да даљом модернизацијом, опремањем и снажењем армије и полиције можемо превентивно да дјелујемо и да одвратимо сваког агресора – поручио је Вучић.
РТРС

– У Европи имате 24.000 мини-хидроелектрана, а у Србији 90. И сад неки финансирају покрете овдје против мини-хидроелектрана, а од нас ће да траже зелену енергију. То значи да угасимо Костолац, Колубаре, да угасимо посао за десетине хиљада људи. Па како ћемо да имамо струју? За вјетар нам кажу да убијамо птице, не можемо на угаљ, па најбоље да немамо струју и да зависимо од увоза струје. Е, тај филм неће гледати – поручио је предсједник Србије.
Када је ријеч о заштити животне средине, Вучић је рекао да се морају предузети важни кораци.
– Као што смо побиједили у повећању запослености, у инфраструктурној изградњи земље, као што радимо на повећању плата и пензија, као што смо оснажили војску и полицију, и по том питању мораћемо да урадимо нешто – рекао је Вучић.
На питање да прокоментарише изјаву албанског премијера Едија Раме да је видио мапе о подјели Западног Балкана, Вучић наводи да је разочаран „потпуном интелектуалном демобилисаношћу наше интелектуалне јавности и псеудоелите и оцјенама нечега што неко није видио“.
(РТС)
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:36