ФОТО: Влада ЦГ / - RK PRODUCTION
01/06/2022 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић и Ђуровић са "Adriatic Marinas": Најбоља предсезона у историји Порто Монтенегра и Црне Горе

На састанку су размотрене могућности за даље унапређење сарадње између Владе Црне Горе и Адриатиц Маринас, како би заједничким дјеловањем остварили зацртане циљеве

Свједочимо најбољој предсезони у историји Порто Монтенегра и Црне Горе, констатовано је на састанку предсједника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића и министра економског развоја и туризма Горана Ђуровића са Дејвидом Маргасоном, извршним директором компаније Адриатиц Маринас и Предрагом Лековићем, директором за управљање имовином и односе са Владом поменуте компаније.

Маргасон и Лековић информисали су предсједника Владе Абазовића и министра Ђуровића о текућим инвестиционим активностима у ризорту Порто Монтенегро, амбицијама за наредне фазе развоја, позитивним очекивањима за предстојећу туристичку сезону, али и са набавком дока за ремонт суперјахти на мјесту некадашњег Бродоградилишта Бијела.

На састанку су размотрене могућности за даље унапређење сарадње између Владе Црне Горе и Адриатиц Маринас, како би заједничким дјеловањем остварили зацртане циљеве.

-Охрабрени смо састанком како би убудуће, заједно са Владом и инвеститором, радили на стварању синергије и улагали напор за иницијативе које подразумијевају амбициозни социо-економски развој и сарадњу на промоцији Црне Горе путем свих наших заједничких пројеката- истакао је Маргасон.

Премијер је истакао да свједочимо изванредној предсезони, наводећи да ће ова туристичка сезона, по свим параметрима, бити на радост свих грађана, привредника и гостију.

-Отварањем дока у Бијелој отварамо нова врата за Црну Гору. Тиме ћемо додатно брендирати Црну Гору као препознатљиву дестинацију на туристичкој мапи свијета, овог пута у дијелу ремонта луксузних мега и суперјахти- истакао је предсједник Владе Абазовић.

Министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић нагласио је да ће Влада наставити да подржава развојне пројекте који имају за циљ економско јачање и ширење туристичке понуде Црне Горе.

-Влада је одлучна да промовише креативност и предузетништво у свим секторима привреде, укључујући и туризам- нагласио је министар Ђуровић.

У отвореном, позитивном и подстицајном разговору за нове идеје и јавно-приватну сарадњу у циљу испоручивања оптималних резултата у корист грађана Црне Горе

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:21