Дритан Абазовић / - фото: Бојана Ћупић
06/06/2022 u 16:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Преусмјерићемо дио туриста ка сјеверу

Абазовић је поручио и да ће садашња Влада бити најотворенија од свих до сада и да ће увијек бити спремна за дијалог

Економски развој не може функционисати без владавине права и обрнуто, саопштио је премијер Дритан Абазовић и додао да највећу забринутост по том питању има прему сјеверу државе.

Абазовић је на догађају Отворено са премијером, који је организовала Америчка привредна комора у Црној Гори (AmCham), казао да ће се откривањем нових туристичких тржишта дио туриста преусмјерити према сјеверу.

- Уз то иду важни инфраструктурни пројекти, међу којима је завршетак ауто-пута - навео је Абазовић и додао да би и аеродром у Беранама требало ставити у функцију.

Према његовим ријечима, за реализацију многих пројеката потребна је подршка локалних општина од којих очекује да макар не опструирају, ако не могу да помогну.

Абазовић је поручио и да ће садашња Влада бити најотворенија од свих до сада и да ће увијек бити спремна за дијалог.

Он је рекао да Црна Гора никада није ближа Европској унији (ЕУ), да су приступили разговору са свим инвеститорима у Црној Гори и да ће сви који хоће да раде имати подршку.

Када је у питању пореска политика, Абазовић сматра да Црна Гора треба да има атрактивне пореске стопе, како би привлачила стране инвестиције.

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава (САД) у Црној Гори, Џуди Рајзинг Рајнке, саопштила је да је значајно што се јача сарадња између Владе и приватног сектора.

- Важно је да Влада и приватни сектор имају отворени дијалог. Та сарадња између АмЦхам-а и Владе ће унаприједи бизнис климу у Црној Гори - сматра Рисинг Реинке.

Када је у питању рад нове Владе, она је навела да је охрабрена оним што види и чује.

Рисинг Реинке је оцијенила и да је транспарентости у пословању значајна.

- Недостатак транспарентности значи губитак повјерења. Када рада заједно, приватни и јавни сектор стварају нове економске шансе - поручила је Рајзинг Рајнке.

Извршни директор АмЦхам Монтенегро, Марко Мирочевић, саопштио је да транспарентан и пословни амбијент, уз владавину права, може привући нове инвеститоре.

Он је најавио и да ће Влада и AmCham на данашњем догађају потписати Меморандум о сарадњи у оквиру новог програма Коморе под називом Руле оф Диалогуе – Владавина дијалога, чиме почиње нова фаза интензивнијег партнерства на путу унапређења пословног амбијента, чији је главни циљ владавина дијалога.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. novembar 2022 06:01