Budva, panorama / - ARHIVA DANA
25/07/2023 u 11:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budva opravdava titulu prijestonice turizma

Prihodi od raznih taksi su narasli na 1.978.397,63 eura, što predstavlja značajan porast od 43 odsto u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma

Turistička sezona u Budvi donosi sjajne rezultate i obećava mnogo razloga za zadovoljstvo. Prihodi od raznih taksi su narasli na 1.978.397,63 eura, što predstavlja značajan porast od 43 odsto u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT).

- Najveća budvanska hotelska grupa, HG “Budvanska rivijera”, posebno se ističe kao uspješna. U prvih šest mjeseci 2023. godine zabilježili su nevjerojatan rast od 100 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te 12 odsto bolje rezultate nego u istom periodu 2019. godine. Popunjenost svih njihovih kapaciteta dosegnula je maksimalnih 100 odsto, a hotelijeri s optimizmom očekuju konačne rezultate koji će potvrditi izvrsnost sezone - navode iz MERT-a.

Takođe, kako ističu, prisutan je i interes za produženje sezone, s obećavajućim rezervacijama za period od septembra do oktobra.

- Statistički podaci Uprave za statistiku Crne Gore pokazuju značajan rast turističkih posjeta u Budvi u periodu januar - maj 2023. godine. Dolasci su porasli za 62 odsto, a noćenja za 50 odsto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine - navodi se u saopštenju.

Navode da gosti iz različitih zemalja doprinose ovom iznenađujućem rastu.

- Najveći udio u ukupnom broju dolazaka ostvarili su posjetioci iz Srbije, Njemačke, Francuske, Albanije, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Ruske Federacije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Holandije. Takođe, značajan interes dolazi iz vanevropskih zemalja poput Izraela, Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Ova sezona obećava nastavak uspješnog trenda, te čini Budvu jednom od najtraženijih turističkih destinacija u regiji - saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 12:16