Goran Đurović / - FOTO: GP URA
23/09/2022 u 17:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Lokalne samouprave da osmisle programe kojima će privući goste

Prema podacima Centralne banke Crne Gore prihodi od ino turizma u prva dva kvartala ove godine iznosili su oko 238 miliona eura

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović pozvao je predstavnike lokalnih samouprava da u susret predstojećoj zimskoj turističkoj sezoni osmisle programe kojima će privući goste, sa fokusom na period van glavne turističke sezone.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT), Đurović je na sjednici Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističkih sezona, kazao da su prema podacima Centralne banke Crne Gore prihodi od ino turizma u prva dva kvartala ove godine iznosili su oko 238 miliona eura.

- Što je za 106 odsto više u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, odnosno na nivou 93,3 odsto od ostvarenog prihoda u istom periodu 2019.- istakao je Đurović.

Đurović je podsjetio da je, prema podacima Monstata, turistički promet za prvih sedam mjeseci ove godine bio za 78,8 veći u odnosu na odgovarajući period prošle godine, a na nivou od 90 odsto u odnosu na sedam mjeseci 2019. godine.

- Posebno mi zadovoljstvo čini da smo ostvarili dobre rezultate u opštinama na sjeveru. Žabljak i Kolašin, kao nosioci turizma sjevernog dijela Crne Gore, za sobom imaju veoma uspješnu sezonu- rekao je Đurović.

Kako je kazao, Crna Gora postepeno postaje turistička destinacija koja nije samo prepoznatljiva po suncu i moru, već i po drugim segmentima turističke ponude prostorno vezane za sjeverni region.

- Valorizacijom potencijala sjevera doprinosimo smanjenju regionalnog turističkog disbalansa- objasnio je Đurović.

On je rekao da je uspješnosti sezone na sjeveru doprinijela i kampanja "Osjeti Crnu Goru - Feel Montenegro", projekat kroz koji je Vlada Crne Gore podržala brojne manifestacije širom zemlje sa 80 hiljada eura.

- Đurović je pozvao predstavnike lokalnih samouprava da u susret predstojećoj zimskoj tuirstičkoj sezoni osmisle programe kojima će privući goste, sa fokusom na period van glavne turističke sezone, a sve u pravcu ostvarenja glavnog cilja, a to je da Crna Gora postane odgovorna, zelena i inovativna cjelogodišnja destinacija- navodi se u saopštenju.

Đurović: Sezona uspješna, više turista na sjeveru

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:28