Sa sajma u Novom Sadu / - NTO
17/11/2022 u 22:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Želja da CG ne bude doživljena samo kao destinacija mora, već i ruralnog turizma

Očekujem da ćemo razraditi modele zajedničkog nastupa na udaljenim tržištima, zato moramo prije svega diverzifikovati naše ponude, a onda ih integrisati u zajedničku ponudu, naveo je on

Crna Gora je ove godine zemlja partner 53. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji se održava u periodu od 17-19. novembra u okviru kojeg Nacionalna turistička organizacija zajedno sa ostalim subjektima iz djelokruga turizma predstavlja cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Tokom tri dana sajma posjetioci imaju priliku da se bliže upoznaju sa unaprijeđenom turističkom ponudom Crne Gore, bogatim novogodišnjim programom, ponudom Skijališta, kao i svim povoljnostima i aranžmanima za goste iz Srbije. Na svečanom otvaranju sajma ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, poručio je da će se ovom manifestacijom dodatno osnažiti veze Crne Gore i Srbije u svim segmentima ekonomije i turizma.

- Očekujem da ćemo razraditi modele zajedničkog nastupa na udaljenim tržištima, zato moramo prije svega diverzifikovati naše ponude, a onda ih integrisati u zajedničku ponudu. Naša želja je da Crna Gora ne bude doživljena samo kao destinacija mora i sunca. Želimo da osjetite naše planine, naš ruralni turizam, kongresni, te avanturistički turizam, kao i da uživate u brojnim manifestacijama tokom čitave godine. Želimo da pokažemo da Crna Gora ima mnogo toga da ponudi i to 365 dana u godini, kazao je ministar Đurović.

Predstavnik LTO Budva, Nikola Kralj izrazio je zadovoljstvo što će TO Budva predstaviti turističku ponudu na  ovom sajmu zbog posebne veze opština Budva i Novi Sad, te činjenice da iz Novog Sada dolazi veliki broj turista tokom 12 mjeseci u godini.

- Ono što veže Opštinu Budva i Grad Novi Sad je kandidatura našeg grada za Evropsku prijestonicu kulture, jer upravo je Novi Sad tokom ove godine nosilac te značajne titule. Dakle, pomogli su nam nesebično lokalna samouprava Grada Novog Sada da prikupimo sve ono što nam je potrebno kako bi podnijeli kandidaturu i kako bi bili ozbiljan kanidat u toj borbi za prestižnu titulu koju ćemo ponijeti. Svi se zajedno nadamo da će Budva 2028. godine biti Evropska prijestonica kulture, poručio je predstavnik TO Budva.

Direktorica TO Žabljak, Vanja Krgović Šarović ističe da je za Žabljak veoma važno tržište Srbije, posebno kada je u pitanju zimska turistička sezona.

- Naši glavni gosti na Žabljaku su gosti iz regiona. Kada je region u pitanju, svakako prednjače gosti iz Srbije i Vojvodine, odnosno Novog Sada. Vjerovatno, ta razlika klimatska i geografska utiče na to da jako vole Durmitor, posebno ljeti, a i zimi, kazala je Krgović Šarović.

I direktor TO Bar Ivan Kovač smatra da je Srbija izuzetno bitno tržište za Bar.

- Mi ćemo se predstaviti ne samo kao kupališna destinacija, nego i kao destinacija koja je pogodna za aktivni turizam. Ovdje smo donijeli naše nove brošure aktivnog turizma, imamo novi spot, planinarske mape. Tako da ćemo predstaviti sve ono najbolje što imamo, a to su naše pješačke staze, kanjoni, Skadarsko jezero, poručio je Kovač.

Herceg Novi i ove godine nudi bogatu zimsku ponudu i novogodišnji program, a prema riječima predstavnice TO Herceg Novi Natalije Terzić, svi oni koji budu gosti Herceg Novog i Novljani, u Novu godinu će zakoračiti uz note lokalnih bendova, sjajnih izvođača, poznatih po dobrom zvuku.

Brojni posjetioci crnogorskog štanda iskazali su oduševljenje raznolikom ponudom, degustirali lokalne domaće proizvode i na licu mjesta imali priliku da se upoznaju sa atraktivnim aranžmanima.

- Građani Vojvodine doživljavaju Crnu Goru kao jedan dragulj koji je možda jedinstven na prostoru čitavog svijeta, i zato je nama čast i zadovoljstvo da posjetimo vašu zemlju i uvijek joj se rado vraćamo zimi i ljeti. Mislim da će mnogo građana Vojvodine posjetiti Crnu Goru u toku zimske sezone, kazao je predsjednik udruženja Crnogoraca Božidar Marković, koji je posjetio crnogorski štand.

Vujović: NTO prezentuje atraktivnu zimsku turističku ponudu

Predstavnica NTO CG Milena Vujović poručila je da Nacionalna turistička organizacija prezentuje atraktivnu zimsku turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, sa posebnim fokusom na ponudu Skijališta Crne Gore.

- Povoljnim aranžmanima koje je pripremila naša privreda i atraktivnim dočecima Nove godine. Imajući u vidu da su gosti iz Srbije za prvih devet mjeseci tekuće godine ostvarili 2 miliona i 900 hiljada noćenja, vjerujemo da će nas posjetiti u velikom broju i tokom zimskih mjeseci, navela je Vujović.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i LTO Budve su izlagači na sajmu, dok su LTO Kotora, Herceg Novog, Bara, Ulcinja, Kolašina, Mojkovca, Žabljaka, Skijališta Crne Gore, strateški partneri NTO – nacionalna avio kompanija Air Montenegro, agencija Gold Travel i Budvanska rivijera suizlagači na sajmu, kao i drugi privrednici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. novembar 2022 00:01