/ ZASTAVA CRNE GORE - LAZAR RUZIC
07/04/2022 u 09:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Европски и свјетски туроператори заинтересовани за Црну Гору

Догађај је био оријентисан на понуду Јужне Европе, а интернационални туроператори и купци имали су прилику да се упознају са туристичком понудом овог региона

Европски и свјетски туроператори, међу којима су Bracap Global Tours, Me2 Travel, EU Holidays PTE, Henrietta Ferguson и DEHUA GmbH показали су значајно интересовање за Црну Гору као туристичку дестинацију, оцијењено је на онлине webinaru VIVA Mediterranean Marketplace, јавља Mina-business.

Представници Националне туристичке организације који су учествовали на wебинару који је организовало Удружење европских туроператора (ЕТОА) представили су туроператорима Црну Гору и њене туристичке поренцијале.

-Имајући у виду да већина поменутих туроператора нема Црну Гору у својим програмима била је ово одлична прилика да се упознају са туристичком понудом дестинације, као и да се оствари неки вид сарадње- наводи се у саопштењу НТО.

Генерална менаџерка туроператора DEHUA GmbH, Liqun Ren, казала је да су до сада њихови путници имали прилику да посјете Црну Гору само кроз обиласке Котора, током путовања крузером, али сматра да дестинација има велики потенцијал, те разматрају и увођење аутобуских тура из Њемачке.

Догађај је био оријентисан на понуду Јужне Европе, а интернационални туроператори и купци имали су прилику да се упознају са туристичком понудом овог региона. Циљна група туроператора су европски и интернационални туристи заинтересовани за далека путовања, а акценат је на понуди обалског, острвског и руралног туристичког производа.

У оквиру wебинара одржана је и 30-минутна панел дискусија стручњака из области туризма, са освртом на глобалне трендове на којој су говорили представници Удружења европских туроператора и представници туристичких организација Цастилла y Леон из Шпаније и Емилиа Ромагна из Италије.

НТО је представила туристичку понуду Црне Горе на ЕТОА онлине Б2Б пословној радионици Релауцх '22, која се одржала у новембру претходне године. Том приликом, представници НТОЦГ, одржали су састанке са туроператорима из Израела, Нјемачке, Америке и др. који су посебно исказали интересовање за Црном Гором као атрактивном МИЦЕ дестинацијом.

ЕТОА је непрофитно удружење које, поред туроператора, окупља и европске туристичке организације, хотеле, туристичке атракције и друге компаније које пружају услуге у области туризма, од гобалних брендова до независних локалних бизниса. Удружење броји 1200 чланова из 63 земље.

ЕТОА Б2Б догађаји, на којима НТО активно учествује, нуде значајне могуц́ности умрежавања и уговарања за туристичке професионалце који организују и продају европске производе на тржиштима широм свијета.

Радионице се организују широм Европе и у Кини, а током радионица на годишњем нивоу се одржи преко 46 хиљада састанака.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:45