/ - ФОТО: ПРИНТСКРИН
19/02/2022 u 18:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Празник мимозе увертира за љетњу сезону

Фешта је почела дефилеом Градске музике, Мјесне музике Ђеновић, мажоретки, тромбоњера и кловнова приобалним путем од Кумбора, преко Ђеновића до Баошића

 Празник мимозе је једна врста увертире за љетњу сезону, казао је министар економског развоја Јаков Милатовић, који је данас посјетио ту традиционалну туристичку манифестацију.

Како преноси Медиабиро, Фешта од мимозе, рибе и вина 53. Празника мимозе данас је на херцегновску ривијеру привукла хиљаде посјетилаца.

Фешта је почела дефилеом Градске музике, Мјесне музике Ђеновић, мажоретки, тромбоњера и кловнова приобалним путем од Кумбора, преко Ђеновића до Баошића.

Централна свечаност организована је испред Дома за културу Баошићи, гдје је наступила новска клапа Стари капетан, а потом је услиједио концерт Ненада Кнежевића Кнеза на платоу Дома културе Ђеновић.

Бројни домаћи и страни гости дегустирали рибу и приганице које су припремиле домаћице са ривијере, као и вино и пиво које су обезбиједили традиционални спонзори фестивала компаније Плантаже и Пивара Требјеса.

Милатовић је казао да је та прослава једна врста увертире за љетњу сезону, и да је задовољан што окупио се велики број људи.

„Имамо посјетиоце из земаља региона, земаља Европа и радује ме ова сјајна атмосфера", поручио је Милатовић.

Он је Новљанима честитао Празник мимозе, фестивал "у част цвијета и града који има душу".

Празник мимозе у Херцег Новом трајаће до половине марта, а припремљено је преко 40 забавних, културних и спортских програма.

Генерални покровитељ манифестације је Општина, организатор Јавна установа културе Херцег-фест, а покровитељ Туристичка организација Херцег Нови.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 12:41