/ Ministarstvo
16/04/2024 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo predstavilo investicije u sektoru turizma UN Tourism Komisiji za Evropu

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera predstavilo je na sastanku UN Tourism Komisije za Evropu, koji je održan u Tirani, najznačajnije investicije u turističkom sektoru u Crnoj Gori.

- Na sastanku su predstavljeni ključni ostvareni rezultati, sa osvrtom na strateške ciljeve i prioritete i rebrendiranje organizacije, kao i podaci o turističkom prometu i brojne inicijative. Na sastanku je usvojen okvir za Agendu za Evropu - navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Sastanku, koji je okupio najviše predstavnike iz 40 država, prisustvovale su vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma i izradu propisa Svetlana Šljivančanin i kontakt tačka za UN Tourism za Crnu Goru Maja Kovačević.

Šljivančanin je govorila o značaju turizma za Crnu Goru i zahvalila se UN Tourism-u za najnoviju tehničku podršku kroz grant Aviarepsa, koja se odnosi na destinacijski marketing.

Pored toga, održan je i drugi sastanak Radne grupe za jugoistočnu Evropu na kojem je bilo riječi o investicijama i nelegalnom kratkoročnom iznajmljivanju smještajnih kapaciteta, takozvanom short-term rentalsu.

Šljivančanin se osvrnula na stanje u Crnoj Gori, sa fokusom na najvažnije investicije u sektoru i to u infrastrukturu na skijalištima vrijednu oko 112 miliona eura i ulaganje u 16 hotela u južnom i sjevernom regionu, vrijednosti oko 450 miliona eura.

Kada je riječ o kratkoročnom iznajmljivanju, Šljivančanin je potvrdila uticaj online platformi na njihovu ekspanziju, osvrnula se na zakonodavni okvir u Crnoj Gori i ukazala na značaj regulative Evropskog parlamenta u toj oblasti.

Na marginama sastanka, održana je i konferencija Investicije u turizmu i ekonomski razvoj u Evropi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 07:30