plaže skuplje od kreveta / - FOTO: DRAGAN STOJANOVIć
30/07/2022 u 14:59 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na barskim plažama ležaljke skuplje od kreveta

Pa ako ovako pripreme narednu sezonu mislim da će zamišljati i ove „paradajz turiste” - dodaju Mićići

Gužve u saobraćаju, na plažama i u ugostiteljskim objektima pokazuјu da je ovih dana na barskoj rivijeri znatno više gostiju nego u istom periodu prošle godine. Prema zvaničnim podacima ukupno ih je 17.711, što je za 16 odsto više nego lani.

Zakupci jednog dijela Šušanjske plaže pripremili su ovu sezonu daleko bolje nego ranijih godina. U kombinaciji sa borovom šumom, ova plaža je idealno mjesto za odmor, posebno za porodice sa malom djecom.

Bliži se avgust, a u ovom dijelu plaže ispod grana borova sve je više bijelih kupača.

Porodica Mićić iz Požege već deset godina sa djecom odmara na ovoj plaži.

- Imamo odličan smještaj ali preko dana ne idemo u apartman već djeca spavaju u šumici. Ovo je pravo bogastvo za plažu. Mislim da je ove godine čak i više kupača nego lani. Cijene su zaista dosta povećane, neke i bez razloga. Mislim da je plažni mobilijar na crnogorskim plažama generalno previše poskupio. Ovo kažem iz razloga što smo par dana odlazili van Bara, u Sutomore, Veliki pijesak i Čanj. Suncobran i ležaljka na nekim plažama skuplje su od kreveta na pojedinim destinacijama uz obalu. Mi kao turisti smatramo da to nije u redu. Cijene divljaju, ali oni koji žive od turizma moraju da shvate da nismo došli da ljetujemo u Monako - kaže Jelena Mićić.

- Već sada kažem da ćemo dobro razmisliti da li da uopšte dođemo naredne gdine.

Sve je poletjelo u nebo, od bureka do tanjira supe. E sad ti domaćini, koji su nas dočekali sa takvim cijenama kakvi su nas dočekali, kad vide nas da na plaži koristimo domaću hranu koju smo donijeli sa sobom kažu došli paradajz turisti. Pa ako ovako pripreme narednu sezonu mislim da će  zamišljati i ove „paradajz turiste” - dodaju Mićići.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:33