Побједничка маска / -РТВХН
21/02/2022 u 07:19 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На маскенбалу Празника мимозе најбоље маске „Воли вас Воли” и „Коалиција мрак”

Чланице КСЦ Диано, побједничке групне маске, донирале су комплетну новчану награду од 1.000 еура за лијечење мале суграђанке Еме Хамидовић

Велики маскенбал 53. Празника мимозе, који је у субвоту увече одржан у Институту Игало окупио је велики број званица и 240 маски из Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније, Србије и Црне Горе. На маскенбалу су доминирале маске којима се жељело указати на друштвену збиљу којој су људи свакодневно изложени, али и на пандемију ковид-19.

image

Коалиција мрак – најбоља појединачна маска

-Звјездана Кујић

"Воли вас Воли" назив је групне маске која је са 125 гласова публике освојила прву награду у овој категорији, а дјевојчице из КСЦ Диано донирале су комплетну новчану награду у износу од 1.000 еура за лијечење мале суграђанке Еме Хамидовић. Друго мјесто, са само два гласа мање, припало је екипи која чини маску "Новид 22", док је трећу награду освојила маска под називом "Дританка и седам патуљака" са 94 гласа.

image

Екипа другонаграђене групне маске

-Звјездана Кујић

Прву награду у категорији појединачних маски освојила је "Коалиција мрак", другу "Сестре Сандерсон", а трећу маска "Сирена". Награде за појединачне маске су 700, 500 и 300 еура, а за групне 1.000, 700 и 500 еура.

image

Трећенаграђена групна маска

-Звјездана Кујић

Директор Института "Др Симо Милошевић" др Саво Марић је казао да се веома радује што се поштује традиција, те истакао значај овог традиционалног програма.

– Ово је догађај који траје више деценија, а ми имамо задатак да га гајимо, како би био што масовнији. Битно је истаћи колико ова манифестација доприноси и туристичкој понуди општине Херцег Нови, Боки и наравно широј заједници – казао је др Марић.

Добра енергија, публика жељна пјесме

Горан Каран је након концерта истакао да се у Херцег Новом осјећа као код куће и да су му овакве манифестације блиске.

– Одличан је осјећај бити овдје након двије године паузе. Концерт је био одличан, публика пуна добре воље и добре енергије. Други пут је да сам на маскенбалу Празника мимозе, а био сам на пицигину и другим фестивалима у Новом – казао је Каран.

Фронтмен и пјевач групе Лапсус бенд Емир Аличковић први пут је наступио на маскенбалу у Херцег Новом.

– Није нас је било једно вријеме на овим просторима, због пандемије. Драго ми је да смо ту, и видим да је публика жељна пјесме, да је атмосфера одлична. Одушевио сам се кад сам ушао у салу и видио толики број маски – рекао је Аличковић.

Доброј атмосфери допринијели су наступ Градске музике са мажореткама, потом новске групе Егзодуси, Лапсус бенда као и наступ Горана Карана.

Специјалне награде гостима на маскенбалу додијелио је традиционални спонзор Празника мимозе, компанија 13. јул Плантаже.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:27