/ - NTO
24/11/2022 u 02:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nacionalni park Durmitor među sedam najljepših mjesta za hiking u Evropi

Svaki pokušaj da se Durmitor opiše vodio bi do jedne činjenice, a to je zapanjujuća prirodna ljepota, navodi se u članku britanskog magazina o putovanjima “Conde Nast Traveller“

Prestižni britanski magazin o putovanjima “Conde Nast Traveller“, u svom on-line izdanju, objavio je listu TOP 7 najljepših mjesta za hiking u Evropi, među kojima se nalazi i Nacionalni park Durmitor, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Među najljepšim mjestima za hiking koja se nalaze u Engleskoj, Poljskoj, Portugalu, Turskoj, Irskoj i Španiji, našao se i Nacionalni park Durmitor za koji navode da posjeduje zadivljujuće prirodne ljepote.

- Svaki pokušaj da se Durmitor opiše vodio bi do jedne činjenice, a to je zapanjujuća prirodna ljepota. Sa 48 vrhova koji dosežu visinu i više od 2.000 metara i centralni dio – Nacionalni park, koji je proglašen kulturnom baštinom od strane UNESCO-a, budi maštu, navodi se u članku.

Ističu da za razliku od velikih gužvi na crnogorskom primorju, turisti mogu na Durmitoru uživati u prirodi i tišini, te imati fantastičan odmor.

- Da biste osjetili prave čari nacionalnog parka, morali biste da provedete najmanje jedan ili dva dana u planinarenju po njegovim vrhovima i istraživanju njegovih kristalnih jezera. Vjerovatno će vam biti teško da odlučite kojom stazom da krenete, jer su mnoge od njih zaista spektakularne, piše u članku.

Časopis “Conde Nast Traveller“ preporučuje uspon na vrh Prutaš na 2393 metara nadmorske visine i hiking stazom Škrka tokom koje možete uživati u pogledu na brojna jezera, planine i šume u centralnom dijelu masiva Durmitor.

“Conde Nast Traveller” sa dva miliona pregleda online izdanja, oko 140 hiljada čitalaca po štampanom izdanju i tri miliona pratilaca na društvenim mrežama, predstavlja jedan od najpoznatijih magazina iz oblasti putovanja. Dio je medijske grupe Conde Nast koja posjeduje više prestižnih publikacija i medija među kojima su i Vogue, Vanity Fair, Reddit, Brides, Glamour, Golf Digest i drugi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 18:38