Представљање програма 53. Празника мимозе / -к.м.
01/02/2022 u 06:19 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најављен 53. Празник мимозе: На репертоару 43 разноврсна програма

Свечано отварање заказано jе за 18. фебруар, када ће на Тргу Николе Ђурковића наступити Неда Украден, а на затварању, коjе jе наjављено за 5. март, наступиће Деjан Петровић и Биг Бенд

Концерт Неде Украден, 18. фебруара на Тргу Николе Ђурковића у 19 часова, отвориће 53. Празник мимозе у Херцег Новом, док ће фешту, по којој је Херцег Нови познат у региону, 5. марта, на истом мјесту и у исто вријеме затворити Дејан Петковић и Биг Бенд, саопоштено је на јучерашњој конференцији за новинаре. Празник мимозе обухватиће 43 забавна, културна и спортска програма. Спаљивање Карневала биће 5. марта на Шкверу у 12 часова. На платоу испред зграде Општине,18. фебруара биће уприличена Изложба цвијећа, док ће у хотелу Лазуре у вечерњим сатима бити организовано Вече вина. Свечаном отварању традиоционално ће претходити Херцегновски зимски салон, у четвртак, 3. фебруара, у 19 сати у галерији Јосип Бепо Бенковић. Из буџета локалне управе за овогодишње издање Празника мимозе издвојено је 100.000 еура. Како је образложио Мирко Мустур, потпредсједник Општине, програм 53. Празника мимозе је врста компромиса у којем су морали да уваже актуелне епидемиолошке мјере и жељу града и учесника да се сачувају традиција празника и скоро сви програми.

– Морали смо да умањимо садржај и прилагодимо се свему ономе што ће донијети епидемиолошка ситуација. Желимо да у Празник мимозе укључимо што више представника туристичке привреде, оних највећих, тако да ће традиционална фешта на ривијери ове године кренути из Порто Новог, а у преговорима смо да се ова компанија укључи још више – казао је Мустур.

Предсједник Општине Стеван Катић рекао је да је важно нагласти да је ове године програм Празника мимозе скраћен због актуелне епидемиолошке ситуације, али да је био евидентан труд да се задржи све оно по чему је и препознат претходних година.

– Празник мимозе је задржао све оно што је препознатљиво за овај фестивал: карактер пучке свечаности, церемоније отварања и затварања, спортски програм, Фешту од мимозе, рибе и вина и традиционални маскенбал – истакао је Катић.

Представник ТО Херцег Нови Милутин Говедарица казао је да су се потрудили да представе програм на сајмовима, друштвеним мрежама, путем дигиталног маркетинга јер је то, у овом тренутку, једини начин.

– Угостићемо новинаре и туроператоре из цијелог региона. Већ имамо велико интересовање из Босне и Херцеговине, Србије, Македоније и, према реакцијама, осјећа се добро расположење и жеља за забавом. Стижу нам и гости из пријатељских градова Санкт Петербурга и Новог Места – рекао је Говедарица.

У сарадњи са Новим Местом биће организован наступ фоклорног друштва "Крес" и "Cviček party". Санкт Петербург ће се представити позоришном представом "Луди новац", Београд ће припремити "Ноћну спензу" на градскоj пиjаци и довести камерну представу "Водич кроз српски менталитет", а блех оркестар из турског града Jедрене ће наступити у оквиру церемониjе затварања фестивала.

Василије Ћуковић, секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, најавио је богат спортски програм од чак 14 догађаја и нагласио да ће манифестације бити организоване у складу са епидемиолошким мјерама које буду на снази, а организатор задржава право измјена термина и програма 53. Празника мимозе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:04