Njemački mediji o Crnoj Gori / - NTO
09/07/2024 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Njemački mediji: Crna Gora ima sve, od tirkiznog mora do luksuza

Kao rezultat studijske posjete koju je organizovala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) objavljeni su članci o našoj zemlji u prestižnim njemačkim medijima.

Njemačke novinarke, Ute Miler (Ute Müller) i Petra Šparer (Petra Sparrer), su tokom boravka u destinaciji imale priliku da obiđu južnu, sjevernu i centralnu regiju, a prema njihovim riječima ovo putovanje predstavlja zanimljivo iskustvo.

Članci koji su objavljeni u dnevnim novinama: Stuttgarter Nachrichten/Stuttgarter Zeitung, Fränkische Nachrichten, Mannheimer Morgen i Hessische Niedersächische Allgemeine, naglašavaju prirodne ljepote, kulturno nasljeđe i turističke atrakcije Crne Gore.

- Tirkizno Jadransko more, veličanstvene planine, netaknuta priroda i luksuzna odmarališta – Crna Gora ima sve. Za avanturiste ova zemlja obećava uzbudljive izlete gdje su svi lokaliteti relativno blizu - navodi se u dnevnim novinama Stuttgarter Nachrichten.

U Fränkische Nachrichten ističe se kontrast između planina i obale, opisujući Crnu Goru kao zemlju bogatu raznolikošću i prirodnim ljepotama.

- Tirkizno plavo more, uokvireno impresivnim planinama: Venecijanci su Crnu Goru nekada nazvali ‘zemljom crnih planina‘. Međutim, mala država na Zapadnom Balkanu nimalo nije mračna, već raznolika - piše u članku.

U dnevnom listu Mannheimer Morgen naglašava se istorijski značaj crnogorskih gradova: Kotora i Herceg Novog koji se „okruženi impresivnim planinskim masivima nižu kao biseri“.

- Njihova arhitektura je oblikovana od strane Rimljana, Venecijanaca, Osmanlija i Habsburgovaca. Već samo po tome se može zaključiti koliko je ovaj atraktivni dio Balkana bio često predmet borbi - navodi se u tekstu.

Imajući u vidu da navedeni mediji ukupno broje preko 477 hiljada čitalaca, očekuje se da će objave u prestižnim dnevnim novinama imati pozitivan efekat na promociju naše zemlje u Njemačkoj.

Podršku u organizaciji studijskih posjeta njemačkih novinarki, dale su lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog, Kotora, Bara, Ulcinja, Cetinja i Kolašina, Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), Plantaže 13. jul, hoteli Avala Resort and Villas, Swissôtel Resort Kolašin, Hyatt Regency Kotor Bay, One and Only Portonovi, kao i restoran Jadran u Budvi.

 

(FOTO) NTO CG: Intezivna promocija privukla Britance - rast od 25%

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. jul 2024 11:33