Први овосезонски рафтинг на Тари / В.Ш.
26/03/2022 u 06:20 h
Vitomir ŠpanjevićVitomir Španjević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемци отворили рафтинг сезону на Тари

Туристи из Њемачке су вјесници добре сезоне рафтинга на прелијепој и надалеко препознатљивој Тари

У организацији Рафтинг агенције "Остојић компани" прије два дана организована је прва овогодишња рафтинг рута на ријеци Тари, којом приликом су туристи из Њемачке имали прилику и задовољство да се спусте низ букове бисерно чисте Сузе Европе.

- Са изузетним задовољством угостили смо своје прве овогодишње госте, туристе из Њемачке. Посебно смо срећни што су пошли препуни најљепших утисака који су, како су сами истакли, доживјели авантуру пуну адреналина. Иначе, ова рута подразумијевала је једнодневну вожњу на чамцу дужине 12км од Другог логора до Левер Таре, односно Жугића Луке и са обиласком Љутице, лијеве притоке Таре која је по два основа у Гинисовој књизи рекорда, најјаче европско врело од 1000 литара у секунди и најкраће европске ријеке дужине свега 170 метара -казао је за "Дан" власник агенције Вељко Остојић, који је и предсједник Удружења рафтера и становништва Таре и Думритора.

Остојић истиче како се нада да су туристи из Њемачке вјесници добре сезоне рафтинга на прелијепој и надалеко препознатљивој Тари и додаје да су ипак одлучили да ове сезоне повећају цијене својих услуга.

- У Удружењу рафтера и становништва Таре и Думритора одлучили смо да ове године повећамо цијене услуга за неких 20 до 25 одсто, а све из разлога драстичног таласа поскупљења и повећања цијена горива, намирница и примјене програма "Европа сад", односо повећања плата запосленима- истиче Остојић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:54