/ - фото: Википедија
14/09/2022 u 16:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova sezona švedskog TV show-a snima se u Crnoj Gori

TV show se emituje na prvom programu švedske nacionalne televizije – SVT, u prime time terminima

Crna Gora se još jednom našla u društvu prestižnih turističkih destinacija i to kao lokacija za snimanje nove sezone popularnog švedskog TV show-a, Eternal Glory /Mästarnas Mästare/, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva (TOB), prenosi Mina.

TV show se emituje na prvom programu švedske nacionalne televizije – SVT, u prime time terminima. Iz TOB-a su naveli da je nakon obilaska Crne Gore tokom aprila, maja i juna, među najatraktivnijim mjestima za snimanje izabrana i plaža Jaz u Budvi.

Koncept TV show-a, koji podrazumijeva deset jednosatnih epizoda i sa dva miliona gledalaca po epizodi jedan je od najpopularnijih TV programa u Švedskoj, takmičarskog je karaktera, a učesnici su najpoznatiji švedski sportisti koji se međusobno nadigravaju u različitim vještinama na raznim sportskim poligonima. Eternal Glory je namjenjen svim uzrastima i ne sadrži neprimjeren rječnik. Voditelj programa je Michael Leijnegard, poznati novinar i voditelj švedske nacionalne televizije, a osim samog takmičenja, prezentuje zanimljivosti o zemlji u kojoj se odvija takmičenje.

- Ovaj TV show se emituje već više od deset godina i do sada je sniman u Italiji, Španiji, Grčkoj, Portugaliji, na Kipru, Malti, kao i u susjednoj Hrvatskoj, navodi se u saopštenju.

Ekipa švedske produkcijske grupacije Endemol Shine Nordics je očarana ljepotama Crne Gore ove godine prvi put odlučila da snima van teritorije Evropske unije.

- Snimanje se obavlja u saradnji sa produkcijskom kućom iz Crne Gore Bubble Production u periodu od 5. septembra do 1. oktobra na više lokacija u Boki Kotorskoj, u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, u Nikšiću, dok je snimanje u Budvi predviđeno za 15. i 22. septembar, rekli su iz TOB-a.

Iz Bubble Production-a su kazali da su tokom obilaska potencijalnih lokacija za snimanje u Crnoj Gori, obišli i plažu Jaz.

- Obilazak je ostavio snažan utisak na ekipu iz Švedske koja nam se odmah obratila molbom da uputimo upit za asistenciju za snimanje na ovoj plaži, što je i urađeno. Snimanje će sjutra od 11 sati biti otvoreno za PR, pa će biti moguće napraviti fotografije i snimke sa snimanja (uz neka razumna ograničenja) i javno ih publikovati, naveli su iz Bubble Production-a.

Iz TOB-a su rekli da će emitovanje ove sezone na prvom programu švedske nacionalne televizije imati ogroman promotivni efekat za Budvu i Crnu Goru na švedskom tržištu.

- Švedska kao i ostale zemlje Skandinavije predstavljaju prioritetna emitivna tržišta, pa je realizacija ovog projekta od velikog značaja za nas, zaključuje se u saopštenju TOB-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:24