Tripković Marković sa dijelom naše delegacije / - NTO
07/11/2023 u 18:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

NTO: Novi letovi iz Birmingema i Londona za više turista iz Velike Britanije

Crnu Goru britanski agenti i mediji prepoznaju kao destinaciju u usponu, a intezivne promotivne aktivnosti na tržištu Velike Britanije rezultirale su uboljim imidžom i dvocifrenom stopom rasta turističkog prometa

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja crnogorsku turističku ponudu na 44. Svjetskoj berzi putovanja "WTM 2023" (World Travel Market) koja se održava od 6. do 8. novembra u Londonu.

Delegaciju Crne Gore predvodi direktorica Nacionalne turističke organizacije dr Ana Tripković Marković koja je kazala da je sajam u Londonu najznačajnija sajamska manifestacija za svjetsku turističku industriju, a za Crnu Goru je posebno važna imajući u vidu da se radi o tržištu od prioritetnog značaja za našu destinaciju, o čemu govori i veliko interesovanje crnogorske turističke privrede za nastup na ovom sajmu.

- Raduje me što je Crna Gora prepoznata od strane, kako britanskih agenata tako i uticajnih medija, kao destinacija u usponu, sudeći po primjetno većem interesovanju. Iza nas su intezivne promotivne aktivnosti na tržištu Velike Britanije koje su rezultirale unaprijeđenim imidžom i dvocifrenim stopama rasta turističkog prometa sa ovog tržišta - kazala je ona.

Prema poslednjim podacima Monstata tokom prvih sedam mjeseci, u kolektivnom i individualnom smještaju ostvaren je rast od oko 30% u odnosu na prethodnu godinu, odnosno rast od oko 23 odsto u odnosu na 2019. godinu kada su u pitanju dolasci sa ovog tržišta. Rast je prepoznat i od strane Evropske komisije za putovanja, koja u svom najnovijem kvartalnom izvještaju navodi da je Crna Gora među evropskim zemljama na drugom mjestu po rastu broja turista sa britanskog tržišta u odnosu na 2019. godinu.

- Očekujemo da će se taj pozitivan trend nastaviti i u narednoj turističkoj sezoni, prije svega imajući u vidu najavljene nove avio konekcije. Novina je da je najveći turoperator na tržištu Velike Britanije Jet2holidays i treća po veličini avio kompanija Jet2com, koja je od ove godine uvela letove iz Mančestera, najavila za sljedeću godinu uvođenje letova i iz Birmingema i Londona, tako da će Crna Gora, od aprila/maja do kraja oktobra, biti povezana sa tri najveća grada u Ujedinjenom Kraljevstvu - zaključila je Tripković Marković.

image

Svjetska berza putovanja u Londonu jedan od najposjećenijih u svijetu

- NTO

Izvršni direktor te kompanije Stiv Hepi je kazao:

- Jet2.com i Jet2holidays su još jednom odgovorili na kontinuiranu snažnu potražnju turista i nezavisnih turističkih agenata tako što su proširili svoj program za ljeto 2024. sa aerodroma u Birmingemu, uz dodatak nove rute do Tivta. Vidimo da mnogi kupci žele da rezervišu unaprijed za sljedeće ljeto sa aerodroma u Birmingemu, što je odlična vijest. Kao odgovor na to, odlučili smo da pružimo kupcima i nezavisnim turističkim agentima još veći izbor zahvaljujući lansiranju ove potpuno nove rute za naredno ljeto. Ovo proširenje dodatno jača program za naredno ljeto koji je naš najveći do sada, a znamo da će biti veoma popularan među kupcima i nezavisnim turističkim agencijama širom regiona - naveo je on.

Na sajmu u Londonu, direktorica NTOCG dr Ana Tripković Marković imala je susret sa brojnim predstavnicima medija i turoperatora, te dala intervjue za prestižne britanske medije. Tokom sajma direktorica NTO CG je intervjuisana i od strane jednog od najpoznatijih britanskih novinara i voditelja, Jonathan Phanga za globalno poznatu TV History Channel.

Štand NTO CG posjetio je i ministar turizma Saudijske Arabije Ahmed Al Khateeb.

Analitičar za razvoj u kompaniji EasyJet, Vlad Lizarov je, takođe, posjetio štand NTO CG i razgovarao sa predstavnicima NTO CG.

- Vidimo rastuću potražnju za Crnu Goru sa tržišta Ujedinjenog Kraljevstva i Švajcarske. Ovakve aktivnosti Nacionalne turističke organizacije vas čine vidljivijim. Vjerujem da možemo rasti na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva i njegovog regiona, kao i širom Evrope - poručio je Lizarov.

Izvršna direktorica turističke agencije Montenegro Adventures, Slavica Vukčević je kazala da je WTM jedan od najznačajnijih sajmova za njih.

Direktor prodaje Hotelske grupe Budvanska rivijera, Marko Andrić je istakao da im je vrlo važno učešće na ovoj turističkoj berzi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jun 2024 05:55