Sajam u Njujorku / - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
29/01/2024 u 10:11 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Pešić: Crna Gora privukla pažnju u Njujorku, jačamo prisutnost na američkom tržištu

Crna Gora uspješno predsatvljena na sajmu turizma u Njujorku

Crna Gora je u subotu i nedjelju prvi put učestvovala na dvodnevnom sajmu turizma u Njujorku, poznatom kao "Sajam putovanja i avanture" (Travel & Adventure Show) najvećem te vrste u Americi.
 

Za kompaniju Hotels Group Montenegro Stars ovo je bila prilika da po prvi put organizovano, uz učešće Nacionalne turističke organizacije (NTO), lokalnih turističkih organizacija i drugih predstavnika turističke privrede, na najbolji način predstavi sve potencijale turističke ponude Crne Gore.

image

Sajam turizma u Njujorku

- FOTO: PRIVATNA ARHIVA
image

Sajam turizma u Njujorku

- FOTO: PRIVATNA ARHIVA


- Iako generalno nepoznato tržište za većinu Amerikanaca, Crna Gora iz godine u godinu, i kroz medijsku prisutnost i kroz sve veći broj individualnih dolazaka gostiju sa ovog tržišta, zadobija sve veću pažnju, koja će se po našem mišljenju reflektovati na budući organizovani dolazak gostiju iz Sjedinjenih Američkih Država- kazao je za portal Dan Andrija Pešić izvršni direktor Hotels Group Montenegro Stars.

Naglašava da za razliku od evropskog tržišta, gdje dominiraju turoperatori, na sajmu u Njujorku se ističu putnički savjetnici (travel advisori), koji igraju ključnu ulogu u planiranju putovanja za mnoge Amerikance.

- Impresivno je da čak 1000 savjetnika učestvuje na ovom sajmu, što naglašava značaj događaja i šanse za izgradnju kvalitetnih poslovnih odnosa. Ova dinamika pruža nam priliku da direktno komuniciramo sa ključnim akterima u industriji putovanja, razmjenjujući ideje i stvarajući temelje za uspješnu saradnju u budućnosti, kaže Pešić.

image

Sajam u Njujorku

- FOTO: PRIVATNA ARHIVA
image

Sajam u Njujorku

- FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Cilj je, kako ističe, afirmacija Crne Gore kao atraktivne destinacije za putovanja.

- Kao i svih prethodnih godina, želimo da doprinesemo razvoju turizma u Crnoj Gori. Smatramo da je participacija na ovom sajmu korak naprijed ka uspješnom pozicioniranju naših hotela na američkom tržištu i jačanju naše globalne prisutnosti- zaključio je Pešić.

Hiljade izlagača, milioni posjetilaca

Tokom više od 19 godina postojanja, sajam - koji se održava u devet velikih američkih gradova širom zemlje - povezao je milione posjetilaca sa hiljadama izlagača iz cijelog svijeta, uz profit od više milijardi dolara. Na sajmu u Njujorku predstavljeno je više od 550 štandova kao i više od 750 destinacija, turoperatera i putničkih kompanija.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:42