Свети Стефан / - фото: Адриатик Пропертис
24/02/2022 u 14:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Плажа Свети Стефан међу 15 наjљепших у Европи

Повезано са копном уским диjелом пиjеска ружичасте ниjансе, мало острво Свети Стефан, са крововима од теракоте, славу jе стекло 1960-их као мjесто окупљања богатих и славних

Престижни британски магазин Конде Наст Травеллер уврстио jе плажу Свети Стефан међу 15 наjљепших у Европи.

Из Туристичке организацjе Будва (ТОБ) су саопштили да jе магазин предложио наjљепше европске плаже коjе треба посjетити и да jе на тоj престижноj листи мjесто нашла и будванска плажа Свети Стефан, преноси Мина.

- Повезано са копном уским диjелом пиjеска ружичасте ниjансе, мало острво Свети Стефан, са крововима од теракоте, славу jе стекло 1960-их као мjесто окупљања богатих и славних - наводи се у тексту магазина Конде Наст Травеллер.

Магазин подсjећа да Европа има хиљаде километара прекрасне морске обале и мjеста попут разгледница до коjих се летовима из Велике Британиjе може стићи за свега неколико сати.

- Међу наjљепшим плажама Европе, од Скандинавиjе до Сардиниjе, налази се и плажа Светог Стефана, окружена густом боровом шумом, са предивним морем боjе плавог мастила - навео jе новинар Teddy Wolstenholme.

Директор ТОБ-а, Немања Куљача, казао jе да су свjесни несвакидашње љепоте тог диjела обале, али уjедно и поносни на jош jедно међународно признање коjе добиjа Свети Стефан и његове плаже.

Он jе додао да се нада да ће управо то позиционирање на престижноj европскоj листи наjљепших плажа позитивно утицати на опредjељење, не само британских, већ и осталих туриста Западне Европе, да дођу и лично се упознаjу са скривеним драгуљима коjе будванска ривиjера посjедуjе.

Међу осталим плажама коjе магазин наводи као наjљепше у Европи су и Златни рат у Болу на острву Брач у Хрватскоj, Санта Гиулиа на Корзици, Порто Катски на грчком острву Лефкада, француска плажа Цаланqуе д'ен Вау у Касису, Квалвика у Норвешкоj, Праиа до Царвалхо у Португалиjи, Спиаггиа Гранде у италиjанском Позитану, Цала Мацарелла на Менорци, Лускентyре на острву Харис у Шкотскоj, Клефтико на острву Милосу у Грчкоj, Плаyа де Сес Иллетес у Форментери, Сеитан Лиманиа на Криту, Цала Цотиццио на Сардиниjи и Долина лептира у Турскоj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:15