/ -
23/02/2022 u 13:54 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посадили 30 садница скадарског храста

Желимо да добијемо парк на Ланџи, очекујемо допуну урбанистичког плана, да се на њему уцртају спортско-рекреативна зона и парк, јер то у Даниловграду немамо, навео је Бобан Перовић

На меандру Ланџа организована је акциjа садње скадарских храстова. Црногорско друштво еколога (ЦДЕ) у сарадњи са ОШ "Милосав Кољеншић" са Слапа Зете реализовало jе акциjу садње 30 садница скадарских храстова. Саднице је донирало ЦДЕ-а.

Акцију је подржао и Бобан Перовић из групе "Стоп колектору у центру Даниловграда" који је навео да се, иако је Ланџа одбрањена, настављају даље активности.

- Желимо да добијемо парк на Ланџи, очекујемо допуну урбанистичког плана, да се на њему уцртају спортски терени, односно спортско-рекреативна зона и парк, које у Даниловграду немамо. Очекујемо и измјену ПУП-а. Од тога не одустајемо и бићемо истрајни, јер то не тражи "Стоп колектору у центру Даниловграда" или група грађана или НВО, него то траже грађани. Око 6.000 грађана потписало се за градњу парка, а не за колектор. Акцију садње 30 скадарских храстова организовало је ЦДЕ. Планирамо да у наредном периоду организујемо акцију чишћења Ланџе – навео је Перовић.

Ученици VIII и IX разреда ОШ "Милосав Кољеншић" са в.д. директором школе Александром Катнићем и наставницом биологије Радојком Карановић прикључили су се акцији садње.

- Сматрам да је ово изузетно важно за њихов узраст и да одмалена треба потенцирати овакве активности и развијати свијест код ученика о одрживом развоју и заштити животне средине. Битна је и сарадња са НВО сектором и локалном средином. Ученици су били веома активни. Акција је спроведена у оквиру ваннаставних активности, са наставницом биологиjе Радојком Карановић – навео је Александар Катнић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:19