Туристичка организација општине Будва / - фото: ртвбудва.ме
13/04/2022 u 09:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписан Протокол о сарадњи између туристичких организација Будве и Требиња

"Богати љетни садржаји, пријатна клима и благонаклони карактер Требињаца допринијели су чињеници да је овај град у протеклој деценији доживио туристичку експанзију, рекао је Куљача

Представници туристичких организација (ТО) Будве и Требиња потписали су Протокол о сарадњи, који има за циљ формализацију и озваничење будуће интензивније пословно-техничке сарадње.

Протокол су у Требињу потписали директори ТО Будве и Требиња, Немања Куљача и Мирјана Путица.

Куљача је казао да је Требиње једна од омиљених викенд дестинација за бројне грађане Будве и цијеле Црне Горе.

"Богати љетни садржаји, пријатна клима и благонаклони карактер Требињаца допринијели су чињеници да је овај град у протеклој деценији доживио туристичку експанзију", рекао је Куљача.

Он је, како је саопштено из ТОБ-а, поручио да нема сумње да ће пријатељство два града у будућности бити још љепше, боље и квалитетније.

Путица је оцијенила да ће сарадња умногоме допринијети промоцији Требиња на тржишту Црне Горе.

"Ми ћемо искористити канале промоције ТО Будва и то без накнаде, уз могућност учешћа на више туристичких манифестација и дешавања која у току године организују ТО Будва и будванска општина. Позитивну праксу Требиња, такође, може користити ТО Будва, а примарно мислим на концепт пројекта Херцеговачка кућа и учешће Требиња у пројекту Греен дестинатионс", рекла је Путица.

Протоколом се, у практичном смислу, изражава сагласност страна потписница о потреби унапређења међусобне сарадње у туризму и угоститељству, примарно кроз размјену знања и позитивних искустава у пословању туристичких организација и локалних самоуправа уопште.

Изражава се и увјерење да је сарадња и партнерство у обостраном интересу, те да ће иста допринијети будућем успјешнијем развоју и позитивним економским и другим ефектима и бенефитима по обије локалне заједнице.

Потписивању Протокола у Требињу присуствовали су предсједник Општине Будва Марко Царевић, и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:55