Отварање сајма у Улцињу / - Општина Улцињ
01/04/2022 u 21:04 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поводом Дана Улциња: Отворен Сајам умјетника и занатлија

- Општина Улцињ ће наставити да даjе посебан значаj развоjу занатства и агробизниса jер их циjенимо као секторе са великим потенциjалом за самозапошљаванjе и развоj локалне привреде, казао је између осталог на отварању предсједник Општине Улцињ Александар Дабовић.

Вечерас је у  Улцињу свечано отворен Сајам умјетника и занатлиија  "MIX ART INTERNATIONAL FEST 3" у организациjи НВО "Глобус Арт" у сарадњи са Општином Улцињ.

Сајам  је умјесто на шеталушту Улцињских морепловаца на Малој плажи,  због лоших временских услова отворен у спортској сали КК Улцињ.

-  Општина Улцињ ће наставити да даjе посебан значаj развоjу занатства и агробизниса jер их циjенимо као секторе са великим потенциjалом за самозапошљаванjе и развоj локалне привреде, казао је између осталог на отварању предсједник Општине Улцињ Александар Дабовић.

Ова  већ традиционала манифестација одржава се годинама уназад у оквиру прославе Дана Улциња и окупља велики број излагача из земље и региона.

Због пандемије вируса корона у последње двије године одржана је само једном. Посjетиоци ће током викенда  имати прилике да обиђу и погледаjу штандове више десетина излагача.

Ова културна манифестација ове године се разликовати од осталих јер је бити подељена у три групе учесника. Излажу  визуелни умјетници, занатлије и произвођачи прехрамбених производа.

Изложби визуелних умјетности присуствују умјетници различитих профила са изложеним радовима у дрвету, камену, керамици... сликари, занатлије са ручно рађеним радовима и произвођачи домаћих производи попут меда, производа од маслина, домаћих јела, безалкохолних вина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:43