Петар Радуловић / - Аеродроми ЦГ
18/05/2022 u 12:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: У наредних мјесец и по повезаћемо Црну Гору са 25 свјетских дестинација

Напоменуо је да је Црна Гора тренутно, преко аеродрома у Подгорици, повезана са 33 дестинације, а преко Тивта са чак 35

Аеродроми Црне Горе ће 2022. годину, како се надамо, завршити бољим пословним резултатом у односу на прошлу, очекује замјеник извршног директора компаније, Петар Радуловић.

Он је подсјетио на прва четири мјесеца која су охрабрујућа с обзиром на то да је забиљежен раст у броју путника у односу на 2021. годину за 200 одсто, а да је број опслужених вазухоплова већи за 100 одсто.

Да ће динамика ваздушног саобраћаја бити интензивнија указују и најаве летова за ИАТА љетну сезону 2022. године.

 - У наредних мјесец и по, преко Аеродрома Црне Горе, повезаћемо нашу земљу са 25 свјетских дестинација, каже Радуловић.

Како је истакао, сходно чињеници да се приближава сезона, на писте Аеродрома Црне Горе слијетаће туристи са свих крајева свијета.

 - Дестинације са којих ћемо дочекивати путнике у Подгорици су Алмати, Катовице, Милано, Луксембург, Познањ, Јереван, Парадубице и Тел Авив, а у Тивту су то Штутгарт, Копенхаген, Штокхолм, Ријад, Осло, Хелсинки, Женева, Лјубљана, Праг, Бања Лука, Братислава, Минхен, Франкфурт, Краљево, Ниш и Виљнус, од чега су нове дестинације Тел Авив, Парадубице, Јереван, Познањ на аеродрому Подгорица и Ријад, Краљево, Праг на аеродрому Тиват, прецизирао је Радуловић.

Напоменуо је да је Црна Гора тренутно, преко аеродрома у Подгорици, повезана са 33 дестинације, а преко Тивта са чак 35.

Од 1. jуна, Air Astana летjеће на релациjи Алмати-Подгорица од два до три пута недjељно, а већ од 4. jуна, ова компаниjа реализоваће и четири лета седмично.

Од 2. jуна Lot Polish Airlines, коjи од раниjе саобраћа од Варшаве до Подгорице и топет пута недjељно, уводи jош jедан лет из главног града Полjске.

Осим Lot Polish Airlines-a, већ од 16. jуна, из Варшаве и Катовица ка Подгорици, летjеће и Wizz Air.

Управо ће Wizz Air  од 2. jуна отворити и линиjу из Милана ка Подгорици, а мjесец касниjе, дакле од 2. jула, компаниjа

Luxair саобраћаће из Луксембурга ка Подгорици.

Tакође, у току jе усаглашавање у вези са летовима компаниjе Enter Air коjа би од 2. jуна требало да лети на линиjи Познањ-Подгорица.

Према наjавама, црногорски национални авио превозник, To Montenegrо ће од 3. jуна летjети из Jеревана, од 4. jула из чешког града Пардубице а од маjа и из Тел Авива ка Подгорици.

Према наjавама за Тиват, од 1. jуна се очекуjу летови компаниjе Flynas из Риjада и Norwegian int. из Хелсинкиjа. Већ од 4. jуна услиjедиће летови Lufthanse  из Минхена, а од 15. маjа и из Франкфурта.

Од 5. jуна jе наjављено да ће Eurowings летjети из Штутгарта, САС од 25. jуна из Копенхагена, а од 28. jуна и из Штокхолма.

Компаниjа Norwegian shuttle наjавила jе летове из Осла од 17. jуна, a Easy jet од 29. jуна планира летове из Женеве.

Летове из Љубљане ка Тивту од 13. jуна наjавио jе To Montenegro, док од 18. jуна отвараjу линиjу из Прага, а од 15. jуна и из Бања Луке.

Air Montenegro ће, такође, од 30. jуна летjети и из Братиславе за Тиват.

Од 15. jуна на аеродром у Тивту слиjетаће и авиони компаниjе Air Serbia из Краљева и Ниша.

Очекуjе се да UAB AVION EXPRESS од 9. jуна саобраћа из Виљнуса. Turkish Airlines jе наjавио да ће од 11. jуна увести линиjу из Истанбула за Тиват

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:39