Nebojša Rodić u posjeti Tivtu / - OPšTINA TIVAT
29/03/2024 u 11:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rodić u posjeti Tivtu: Očekujemo veliki broj turista iz Srbije

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić posjetio je juče Opštinu Tivat. Tokom susreta je poručeno da se tokom ove ljetnje sezone očekuje veći broj turista iz Srbije.

Za njega je upriličen prijem u kabinetu predsjednika opštine Željka Komnenovića. Susretu su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković i potpredsjednik opštine Jovan Brinić.

- Mi smo u proteklom periodu imali dobru saradnju sa svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u Crnoj Gori. Vašim dolaskom očekujemo intenziviranje i jačanje međusobnih odnos - rekao je predsjednik opštine poželjevši dobrodošlicu ambasadoru Rodiću.

Komnenović je delegaciju ambasade upoznao sa planovima lokalne uprave sa posebnim naglaskom na pripremu predstojeće turističke sezone.

- Najveći broj turista u Tivtu čine gosti iz Srbije, na što utiče dobra avio povezanost, ali i prijateljski i rodbinski odnosi. Očekujemo da sezona startuje ranije, i rješavamo brojne probleme kako bi se turistička sezona odvijala neometano - istakao je Komnenović.

Ambasador Rodić je na dužnost stupio 1. febrauara i prvi put je u zvaničnoj posjeti Tivtu. On se osvrnuo na činjenicu da Tivat doživljava svojevrsnu kosmopolitsku ekpanziju. Izrazio je svoje očekivanje da će turistička sezona u Crnoj Gori biti izuzetna te da u tom smislu očekuje veliki broj turista iz Srbije.

Ambasador Rodić istakao je kulturu kao oblast u okviru koje se može ostvariti izuzetna saradnja, ovo posebno uzimajući u obzor vrlo živu kulturnu scenu Tivta.

Potpredsjednik opštine Tivat Jovan Brinić sa ambasadorom je podijelio detalje o već tradicionalnoj organizaciji “Srpskog sabora” u Krtolima, ove godine deveti put. Takođe najavio je veliki jubilej, 250 godina osnovnoškolskog obrazovanja u Radovićima, koji će biti obilježen 2026. godine.

Ambasador Rodić je u društvu čelnih ljudi lokalne uprave obišao JU “Muzej i galerija Tivat”, gdje ih je sa aktuelnim postavkama, ali i sa budućim aktivnostima upoznala direktorica Danijela Đukić. Tokom posjete ambasadoru su uručeni prigodni pokloni.

Predsjednik opštine Željko Komnenović juče je prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Vojske Srbije, na poziv Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:38