/ - FOTO: NTO CG
23/02/2024 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Sajam u Beogradu: Crna Gora ostaje naša omiljena destinacija

Zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, NTO CG je predstavlja cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore za naredne mjesece i predstojeću ljetnju turističku sezonu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) u saradnji sa resornim ministarstvom učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u periodu od 22 – 25. februara tekuće godine.

Zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, NTO CG je predstavlja cjelokupnu  turističku ponudu Crne Gore za naredne mjesece i predstojeću ljetnju turističku sezonu.

Delegaciju Crne Gore predvodi ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, koji je istakao važnost nastupa na ovom sajmu.

- Međunarodni sajam turizma u Beogradu je jedan od ključnih događaja za promociju turističkih destinacija i pruža platformu za umrežavanje sa stranim partnerima, što doprinosi razvoju turizma i privlačenju stranih investicija. Sajam pruža odličnu priliku turističkim agencijama i privredi da promovišu svoje proizvode posjetiocima - kazao je ministar Vladimir Martinović.

Ovom prilikom direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković je poručila da region ostaje vrlo važno tržište za Crnu Goru kao turističku destinaciju jer je riječ o tržištu sa kojeg godinama imamo najbrojnije turiste, što dokazuju statistički podaci.

image

FOTO: NTO CG

- FOTO: NTO CG

- Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, gosti iz Srbije su na prvom mjestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja.  Sa preko 180 hiljada turista u kolektivnom smještaju tokom 2023. godine imali smo 56% više turista u odnosu na rekordnu 2019. godine. Time su gosti iz Srbije učestvovali sa čak 14% u ukupnoj sturkturi gostiju u kolektivnom smještaju. Ovi podaci nam govore da moramo imati poseban pristup pri promociji na ovom tržištu - kazala je Tripković Marković

Ona je istakla da je posjećenost tokom sajma bila odlična, te da NTO CG pored sajamskih nastupa očekuje intezivan period promotivnih aktivnosti, koje uključuju i digitalne kanale promocije

Direktorica Turističke organizacije Srbije je ukazala na važnost saradnje između turističkih organizacija Crne Gore i Srbije.

- Veliki broj naših građana se odlučuje za odmor u Crnoj Gori zbog toga što se tamo osećaju vrlo prijatno. Činjenica je i da veliki broj Crnogoraca često dolazi u neku od destinacija u Srbiji. Vjerujem da su naši dobrosusedski odnosi i prijateljstvo glavni aduti za porast interesovanja turista iz Srbije za Crnu Goru - kazala je direktorica TOS Marija Labović.

image
- FOTO: NTO CG

Jedna od posjetiteljki sajma Sandra Atanasković iz Novog Sada je poručila da Crna Gora ostaje godinama njena omiljena destinacija.

- Tu su brojne uspomene koje nosim još iz djetinjstva, predivna obala i nevjerovatna priroda, zbog svega toga uvijek se rado vraćam Crnoj Gori. Sigurno ću i ovo ljeto provesti na vašem primorju, a možda uspijem i ranije da dođem i prvomajske praznike provedem negdje u Boki. Crna Gora uspije svake godine da me iznova iznenadi. Odnedavno se bavim planinarenjem, a nevjerovatno je koliko Crna Gora u tom dijelu pruža mogućnosti -  kazala je ona.

Međunarodni sajam turizam u Beogradu predstavlja vodeći turistički sajam u jugostičnoj Evropi. Sajam je otvoren za posjetioce i javnost i okuplja oko 400 izlagača iz preko 25 zemalja, sa preko 30 hiljada posjetilaca.

Pored NTO CG, na štandu Crne Gore izlažu i strateški partneri NTO CG nacionalna avio kompanija Air Montenegro i kompanija One Montenegro, Skijališta Crne Gore i lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Ulcinja, Podgorice, Žabljaka, Kolašina, Andrijevice, Bijelog Polja, Mojkovca, Šavnika, Berane i Gusinja,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:34