/ - FOTO: CG NEWS
29/01/2023 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Sezona na Žabljaku u punom jeku

Ovih dana Žabljak je prepun, a za očekivati je da posjeta sa početkom školske godine oslabi

Sezona na Žabljaku je u punom jeku, iako je ove godine zakisnila, i broj gostiju koji trenutno boravi u njemu na nivou je onog iz uporednog perioda prošle godine, kazala je direktorica Turističke organizacije Vanja Šarović Krgović.

-Turističkoj privredi grada sada ide na ruku produženje školskog raspusta obzirom da su glavni gosti na Žabljaku u ovom periodu upravo domaći gosti- kazala je Šarović.

Ona je istakla da je ovih dana Žabljak prepun i za očekivati je da posjeta sa početkom školske godine oslabi, nakon čega će se fokusirati na dane vikenda.

"Trenutno bilježimo skoro stoprocentnu popunjenost kolektivnog smještaja za dane vikenda dok je radnim danima on na nivou od nekih 50 odsto”.

image
- FOTO: CG NEWS

Šarović kaže da dobru posjetu očekuju i tokom frebruara mjeseca.

-Negdje polovinom narednog mjeseca očekujemo priliv gostiju iz Hrvatske obzirom da školski raspust kod njih počinje oko 20. u mjesecu i već imamo najave posjeta. Početkom narednog mjeseca takođe imaju već zakazana određena kongresna dešavanje i seminari u gradu što će jednim dijelom nadoknaditi izgubljeno zbog kašnjenja sezone- kazao je on.

Na skijalištu Savin Kuk podsjećaju da još na jesen sve bilo spremno za goste te da žale što snijega nije bilo ranije. Iako su gubici, kako kažu, nenadoknadivi, ipak se nadaju da će od sezone izvući najviše što mogu.

-Veoma smo zadovoljni brojem posjetilaca i skijaša koji su posjetili skijalište koje je ove godine otvoreno tek 20. januara. Gubici zbog kašnjenja sezone su veliki ali očekujemo ipak dobru posjetu i tokom februara i nadam se da ćemo uspjeti da servisiramo sve naše obaveze- kazao je director Turističkog centra Durmitor Marinko Purić.

image
- FOTO: CG NEWS

Visina sniježnog pokrivača u podnožju staze je oko 90 cm dok je u visočijim djelovima staze i visina snijega znatno veća i na nekim djelovima prelazi 2 metra.

-Staze se svakodnevno uređuju, dobro su pripremljene i spremno dočekuju skijaše. Kada je riječ o infrastrukturi u funkciji je dvosjedna žičara, tri ski lifta i bebi lift. Cijene su oko 10 odsto visočije u odnosu na prošlu godinu pa je tako ove godine dnevni ski pas 13 eura. I pored ovog povećanja i dalje smo najkonkurentnije skijalište u region- poručio je Purić.

Turistička privreda grada trenutno je u pregovorima i skoro je izvjesno da će biti realizovan  organizovani besplatan prevoz iz Podgorice do Žabljaka za dane vikenda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:48