Food blogeri u Budvi / - TO BUDVA
17/05/2023 u 09:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svjetski poznati food blogeri u posjeti Budvi

Cilj projekta je da se ovaj svjetski trend u kulinarstvu i veganska ishrana kao zdrav način života koji koristi svježe biljke sa autentičnih prostora Crne Gore, predstavi građanima i gostima i da se ista promoviše u sklopu turističke ponude grada, rekli su iz TO Budva

Turistička organizacija Budve (TOB) ugostila je uspješne kuvare i influensere iz Engleske, Henrya Firtha i Iana Theasbya, koji vode platformu o veganskoj hrani BOSH! - najveći online kanal u svijetu zasnovan na biljnoj prehrani.

- Cilj projekta je da se ovaj svjetski trend u kulinarstvu i veganska ishrana kao zdrav način života koji koristi svježe biljke sa autentičnih prostora Crne Gore, predstavi građanima i gostima i da se ista promoviše u sklopu turističke ponude grada, rekli su iz TOB-a.

Prema podacima budvanskih anketa, zahtjevi za takvom vrstom ponude su sve brojnij i češći.

BOSH! recepte do sada je pogledalo preko pola milijarde ljudi, prodali su više od milion svojih autentičnih kuvara, a njihovi proizvodi se nalaze u velikim supermarketima širom svijeta.

- Slavni kuvari su došli u Budvu sa jednim od 'zadataka', ali i izazovom da recepte iz primorske tradicionalne kuhinje prilagode veganskoj ishrani i predstave zainteresovanim lokalnim šefovima kuhinja u okviru master class-a, objasnili su iz TOB-a.

Oni su u utorak u budvanskom hotelu Vivid Blue spremali jelo koje su nazvali „tradicionalni paštrovski tofu“, te pred predstavnicima Udruženja šefova kuhinja Crne Gore, šefovima iz budvanskih hotela i učenicima i profesorima kulinarskih smjerova SMŠ „Danilo Kiš“ u Budvi pokazali sav potencijal biljki sa crnogorskog podneblja.

- Takođe, pokušali smo da veganizujemo tradicionalna crnogorska jela, tako što smo meso i ribu zamijenili tofuom, a kuvaćemo i jela u kojima ćemo meso zamijeniti pečurkama. Odradili smo demostraciju za mnogo crnogorskih šefova i sada ćemo snimiti video koji će biti objavljen na našem YouTube kanalu, Instagramu, Facebooku i TikToku, reko je Theasby.

Theasby i Firth, koji u Budvi borave do petka, će osim svoje misije da domaćim kuvarima pokažu sjajne načine inkorporiranja veganskih obroka u meni, obići i metropolu crnogoskog turizma.

- Osim značaja edukacije domaćih kuvara o benefitima i svim mogućnostima vege kuhinje, posjeta slavnih engleskih kuvara daje značajan doprinos promociji Budve, budući da BOSH! naloge na društvenim mrežama, gdje će biti predstavljena prije svega gastro, ali ostali segmenti turističke ponude grada, prate milioni ljudi, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:26