Са регате у Тиватском акваторију / -М.Д.П.
23/04/2022 u 20:57 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тиватска реагата: Пехар за екипу Предрага Лешића из ЈК "Делфин"

Тиватска регата показује да свака бокељска традиција може да се настави уколико постоји искрена намјера да она осликава друштво, живот са морем, уз вјетар, у сопственом граду и заливу. Дјеци значи много, јер имају прилику да заједно са старијима уживају и уче како да наставе поморску традицију, каже Бојана Мошков, за "Дан".

На 17. Тиватској Регати UNA Montenegro Cup, одржаној јуче у акваторију тиватског залива, у класи за одрасле Ј70 побиједио је тим Предрага Лешића, члан ЈК "Делфин", други је тим Олексеја Самоилова, а трећа екипа Јурија Трубникова.

Чланица ЈК "Лахор" – 12-годишња Вања Страхиња освојила је прво мјесто у категорији "Оптимист", дисциплина "крсташа". Њени клупски другари, 15-годишњи Марко Вујовић и Алекса Рогановић освојили су друго и треће мјесто, а Милош Вујовић први је у класи "Ласер-Пико".

У категорији ICLA4 први је Павле Мусић (ЈК "Делфин"), а друго и треће мјесто заузели су Андреј Дракуловић и Нина Страхиња из ЈК "Лахор".

Учествовали су и чланови једриличарских клубова "Југоле Гракалић"Херцег Нови, "Јово Дабовић" Баошићи, те бројни појединци, страни и домаћи пасионирани једриличари. Судио је Данило Јанчић, асистент је Никола Голубовић, а регатни одбор чине Александар Филиповић и Рашо Пралица.

image

Са регате у Тиватском акваторију2

-М.Д.П.

– Тиватска регата показује да свака бокељска традиција може да се настави уколико постоји искрена намјера да она осликава друштво, живот са морем, уз вјетар, у сопственом граду и заливу. Дјеци значи много, јер имају прилику да заједно са старијима уживају и уче како да наставе поморску традицију, каже Бојана Мошков, за "Дан".

Данас од 12 сати са Понте Сељаново стартоваће и Тиватска регата крсташа, оједрених барки и класа Hobie Cat и Ј70. Једриће око светионика "Туња", острва Госпа од милости и Свети Марко, кроз пролаз Рало, тјеснац Вериге, обилазак перашких острва са лијеве стране и повратак према циљу на Понти Сељанова. Побједницима ће трофеје уручити Антоније Пушић - Рамбо Амадеус, уз наступ сплитског састава Тhe Beat Fleet – TBF, чиме се завршава Фестивал вјетра 2022.

У овој регати је учествовало 32 једриличара у класама "Оптимист" и "Ласер", те петоро у класи "Ј70", а одржава се у сарадњи са Порто Монтенегро Yacht Clubом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:42