/ - ФОТО: НТО
28/05/2022 u 18:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристи из Србије овог љета бирају Црну Гору: То је дестинација којој се увијек враћамо

Грађани Србије посебно су били одушевљени гостопримством представника Црне Горе поручујући да ће овог љета Црна Гора бити дестинација за њихов одмор

Шеталиште Сава променада у Београду окупило је бројне грађане Србије који су са одушевљењем пропратили промоцију туристичке понуде Црне Горе коју у оквиру манифестације Београдски манифест организује Национална туристичка организација у сарадњи са локалним туристичким организацијама. То су саопштили из Националне туристичке организације.

Уз звуке оркестра Градске музике Будве на најљепши начин направљена је увертира богатог вишедневног програма кроз који ће туристи из Србије имати прилику да се упознају са свим оним што Црна Гора нуди током предстојеће љетње туристичке сезоне. 

Музика, смијех, добро расположење, али и велико интересовање туриста из Србије обиљежили су почетак промоције Црне Горе на овој манифестацији. Грађани Србије који су посјетили црногорски штанд посебно су били заинтересовани  за новитете у понуди за предстојећу сезону, цијене у дестинацији, понуде плажа и културно забавне манифестације које ће се одржати током љетњих мјесеци.

Изложбени простор Црне Горе на Београдском Манифесту, у друштву министра економског развоја и туризма Горана Ђуровића и државног секретара Дамира Давидовића, посјетиле су помоћница министарке трговине, туризма и телекомуникација Србије, Јелена Миленковић Орлић, отправница послова у Амбасади Црне Горе у Београду, Ана Ражнатовић и директорица Туристичке организације Србије Марија Лабовић која је том приликом истакла да Црна Гора биљежи запажене резултате на овом фестивалу, те да сарадња са НТОЦГ и Амбасадом Црне Горе у Србији постаје све чвршћа и квалитетнија. 

Посјетиоци су имали прилику да уживају у наступу фолклорног ансамбла Јединство из Бара који им је кроз музику и плес дочарао културу и историју нашег поднебља, а дио забавног програма током овог дана био је и ДЈ наступ популарног црногорског извођача Игора Лазића Ниггора и Тропски бар. Промоција се наставља у вечерњим часовима уз концерт Жељка Васића који ће промовисати херцегновски фестивал Наше море наша скала. За добро расположење најмлађих посјетилаца задужена је Леонтина и хор Чаролија. Грађанима Србије ће бити додијељене и вриједне награде – љетовање у познатим црногорским хотелима. Поред тога, посјетиоци ће моћи да уживају у укусима традиционалних специјалитета црногорске кухиње, као и у  црногорским винима компаније 13. јул Плантаже. 

Грађани Србије посебно су били одушевљени гостопримством представника Црне Горе поручујући да ће овог љета Црна Гора бити дестинација за њихов одмор.

Један од посјетилаца црногорског штанда каже да је провео дјетињство у Црној Гори, у Буљарици. 

Могу да кажем све најљепше о плажама Црне Горе. Дјетињство сам провео у Буљарици. То су сјајне плаже, храна, људи. А касније смо боравили свугдје - Будва, Сутоморе, Прчањ. Сви локалитети су сјајни. У Бару је било и доста спорта, тако да могу рећи да сам врло задовољан љетовањима која сам имао у Црној Гори. И, хвала богу, надам се да ћу наставити да долазим на љетовања у Црну Гору. 

Представница Туристичке организације Зајечара каже да ће ове године посјетити нашу дестинацију. 

Имамо намјеру ове године да љетујемо у Црној Гори. Јер Црна Гора је ипак приближна нашој земљи. Ипак је то као да смо једна цјелина, буквално. Иначе смо из Туристичке организације Зајечара. И планираном да дођемо ове године у Црну Гору. Прелијеп је штанд и задовољна сам. Позитивни утисци.

Представници ЛТО Будва веома су задовољни промоцијом на Београдском Манифесту. 

У склопу својих промотивних активности на Манифесту, ТО Будва је отворила свој туристичко-информативни биро на Сава променади (Београд на води), гдје ће посјетиоци бироа моћи да се упознају са понудом хотелског и приватног смјештаја, цијенама, календаром манифестација и осталим сегментима туристичке понуде Будве. У недјељу од 17.00х у ТЦ Галерија ТО Будва организује свечану додјелу награда дјеци - побједницима ликовног конкурса под називом План за летовање који је организовала у сарадњи са Дечјим културним центром Београд. Након додјеле награда, концерт ће одржати Леонтина и хор Чаролија на радост свих присутних, а посебно најмлађих. ТО Будва и НТО ЦГ у склопу Манифеста су такође организовале концерт Градске музике Будве, када су посјетиоци уживали у оркестарским звуцима Медитерана, али и евергреен нумерама. Грађани Београда и Србије су за нас веома важни потенцијални гости и радује нас свака прилика да им приблизимо туристичку понуду Будве,  истакао је Никола Краљ из ЛТО Будва. 

Београдски манифест – фестивал манифестација, дестинација и дегустација одржава се након двије године паузе од 27. до 29. маја на новој атрактивној локацији - Сава променади. На изложбеном простору Националне туристичке организације Црне Горе своју понуду представљају локалне туристичке организације Бара, Будве, Котора, Тивта, Херцег Новог, Подгорице, Никшића, Цетиња и Колашина као и стратешки партнери НТО ЦГ, авио - компанија Аир Монтенегро и туристичка агенција Голд Травел. 

Отварање Београдског Манифеста било је пропраћено од стране многобројних медија из Србије, путем којих су представници НТОЦГ и локалних туристичких организација позвали туристе из Србије да ове године дођу на одмор у Црну Гору. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:42