Obilazak više nego uspješan / - TURISTIčKA ORGANIZACIJA BARA
25/09/2023 u 14:48 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turistička ponuda Bara predstavljena novinarima i turoperatorima iz Luksemburga i Njemačke

U svojim reportažama i preko društvenih mreža oni će u Luksemburgu i Njemačkoj prenijeti svoje impresije

Turistička organizacija Bar (TOB) protekle sedmice ugostila je novinare i turoperatore iz Luksemburga i Njemačke, u cilju promocije potencijala Barske rivijere.

Na više lokaliteta u barskoj opštini bili su predstavnici medija, PR agencija, kao i turoperatori koji će u svojim reportažama i preko društvenih mreža u Luksemburgu i Njemačkoj prenijeti svoje impresije kada je u pitanju turistička ponuda i manifestacije u Baru i Crnoj Gori, navode iz TOB-a.

- Uživao sam u Baru, naročito u pejzažu grada koji se nalazi između mora i planina. Pogled na planine iza starog grada Bara je zadivljujući i veoma impresivan. Svima bih toplo preporučio da dođu i posete ovaj prelijepi grad“, istakao je Frank Ernest, predstavnik prestižnog dnevnog lista “Luxemburger Wort”.

- Moj utisak je bio zaista poseban. Ranije sam bila u posjeti susjednoj Hrvatskoj, bila sam i u Sloveniji, ali Crna Gora je zaista drugačija, predivna priroda, skrivena mjesta… Uvijek je posebno kada dođete u grad u kojem možete vidjeti i more i planine, a priroda je očuvana. Ovo je zaista tajna Evrope i nešto što svi treba da posjete. Hrana je veoma ukusna, i povrće i voće, gastronomska ponuda je definitivno ostavila odličan utisak na nas. Ljudi su izuzetno ljubazni i dobri domaćini. Njihovo gostoprimstvo se osjeća. Bar je odlično mjesto za one koji mnogo putuju i žele da otkriju različita mjesta u Evropi. Svidjelo nam se, takođe, što nije skupo kao na drugim mjestima u Evropi. Zato, idemo svi u Crnu Goru - istakla je predstavnica turoperatera ULT, Ludija Hejniš.

Studijsku grupu iz Luksemburga činili su predstavnici medija iz Luksemburga: popularni dnevni list “Luxemburger Wort”, čiji dnevni tiraž iznosi 50.000 primjeraka, zatim “Reesen” magazin za putovanja, nedjeljnik “Revue”, dnevne novine “L’Essentiel” koje se štampaju u tiražu od preko 70.000 primjeraka, kao i predstavnica luksemburškog turoperatora ULT, koji su imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima grada pod Rumijom.

- Ovom prilikom, u saradnji sa NTO Crne Gore, naši gosti iz Luksemburga posjetili su Virpazar, tvrđavu Besac, upriličeno je krstarenje Skadarskim jezerom, posjeta Starom Baru, Staroj maslinu i na kraju dana su uživali u šetnji Šetalištem kralja Nikole, dok su gosti iz Njemačke obišli Stari grad Bar i Staru maslinu.

U cilju umrežavanja naše privrede sa njemačkim tržištem, NTO CG je organizovala i poslovnu radionicu na kojoj je bilo prisutno oko 40 crnogorskih turističkih privrednika i predstavnika sedam značajnijih turoperatora: Wolff Ostreisen, Women Fair Travel, Fototouren, SPD Reiseservice, Lupe Reisen, Retroreisen i Highländer Reisen. Iako većina turoperatora koji su u posjeti ranije nisu uključivali Crnu Goru u svoje ponude, sada razmatraju mogućnost dodavanja Crne Gore u svoje itinerere.

Turistička organizacija Bar prepoznaje značaj ovakvih studijskih posjeta, imajući u vidu da ovaj način promocije putem prestižnih medija u Evropi itekako doprinosi porastu broja turista sa Zapadno-evropskog tržišta - zaključuju iz Stručne službe Turističke organizacije Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:10