Rizort Petram / -MARKO MIHALJEVIC
30/06/2023 u 12:45 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) U Savudriji otvoren Petram rizort: Simbol nove, kosmopolitske Istre

Jedinstven turistički kompleks u Hrvatskoj je investicija MK Group i Aleksandar Group od preko 100 miliona eura. Kompleks se prostire na gotovo 85.000 kvadrata, a sadrži 55 vila i 197 apartmana modernog dizajna, izgrađenih prema najvišim standardima zelene gradnje.

U Savudriji u Istri otvoren je Petram Resort & Residences, luksuzni jedinstveni hotelsko-rezidencijalni kompleks sa pogledom na Piranski i Tršćanski zaliv. To je najveća ovogodišnja investicija u hrvatski turizam. Rizort čine integrisani premium sadržaji i usluge koje garantuju iskustvo odmora od pet zvezdica. Otvaranju je prisustvovao veliki broja zvanica iz društvenog i javnog života regiona.

Petram Resort & Residences predstavlja investiciju MK Group u hrvatski turizam, čija vrijednost iznosi više od 100 miliona eura, koja je realizovana u partnerstvu sa kompanijom Aleksandar Group.

Kompleks se prostire na gotovo 85.000 kvadrata, ima 55 vila i 197 apartmana modernog dizajna, izgrađenih prema najvišim standardima zelene gradnje. Pored smještajnih kapaciteta dostupnih za iznajmljivanje ili kupovinu, u sklopu rizorta gostima su na raspolaganju tri restorana, dva bazena, plaža, velnes i sportski sadržaji, ali i properti menadžment uz 24-časovnu podršku. Zaštitni znak Petrama je najduži "infinity rooftop" bazen u Evropi, dug 105 metara.

U ime investitora MK Group i Aleksandar Group zvanicama se obratio Mihailo Janković, generalni direktor MK Group.

– Ovaj projekat je sinergija bogatog iskustva koje Aleksandar Group ima u građevinarstvu sa preko dva miliona izgrađenih kvadrata, i ekspertize MK Group koja posluje u luksuznom hotelijerstvu već 15 godina. Ušli smo u ovaj projekat vjerujući u potencijale Savudrije, a Petram je za nas postao simbol nove, kosmopolitske Istre. Razvoj ove destinacije uz očuvanje njenih vrijednosti, jedno je od obećanja koje MK Group daje u godini velikog jubileja, kada slavimo 40 godina stvaranja - poručio je Janković.

Nikolina Brnjac, ministarka turizma i sporta Republike Hrvatske, kaže da ovakve investicije u hrvatski turizam doprinose kvalitetu i diverzifikaciji destinacije.

– Vjerujem da će rizort dodatno obogatiti turističku ponudu Istre. Drago mi je što ovaj premium turistički projekat poštuje sva načela održivosti, jer je to glavno strateško usmjerenje razvoja hrvatskog turizma. Vlada Republike Hrvatske nastaviće i ubuduće da stvara podsticajno i sigurno investiciono okruženje u turizmu - kazala je Nikolina Brnjac.

Svečanom otvaranju Petram Resort & Residences prisustvovao je Vili Bassanese, gradonačelnik Grada Umaga.

– Benefiti koje Petram Resort nosi - uticaj na zaposlenost, korišćenje vrhunskih autohtonih proizvoda, uticaj na sportski turizam, benefiti su cijele zajednice. Drago mi je da je još jedna vrijedna investicija realizovana na području Umaga i zahvaljujem svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta - rekao je gradonačelnik Umaga.

Na projektu izgradnje Petram Resorta u protekle dvije godine učestvovalo je više od 100 građevinskih kompanija, preko 60 dobavljača različite opreme, kao i više od 1.700 radnika. Ovo je druga velika investicija MK Group na području Savudrije, gdje već uspješno posluje hotel Kempinski Adriatic u vlasništvu ove kompanije.

Proslava otvaranja Petram rizorta upotpunjena je bogatim zabavnim programom, a zvijezde večeri bile su Nina Badrić i Željko Joksimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:34