/ Unija poslodavaca CG
23/02/2024 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UPCG: Ljetnja turistička sezona mora biti dočekana sa riješenim problemima privrednika

Iako su navedeni problemi prisutni u dužem vremenskom periodu i na njih UPCG odavno ukazuje, čini se da vrijeme između dvije sezone nikada nije iskorišteno u mjeri i na način da se naprave značajniji pomaci i spremnije uđe u novu sezonu, navode iz UPCG

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) poziva nadležne državne organe da se u što skorijem roku formira novi koordinacioni tim za pripremu ljetnje turističke sezone, koji bi u prvom redu bio zadužen za rješavanje spornih pitanja i problema koji predstavljaju biznis barijere za turističku privredu.

- Iako su navedeni problemi prisutni u dužem vremenskom periodu i na njih UPCG odavno ukazuje, čini se da vrijeme između dvije sezone nikada nije iskorišteno u mjeri i na način da se naprave značajniji pomaci i spremnije uđe u novu sezonu. Zato UPCG poziva nadležne da određene urgentne mjere i aktivnosti preduzmu bez odlaganja, kako isti problemi ne bi obilježili i turističku sezonu koja je pred nama - istakli su iz UPCG.

Ističu da je, kroz svakodnevnu komunikaciju sa predstavnicima turističke privrede i tematske sastanke održane povodom priprema za ljetnju turističku sezonu 2024. godine, Unija mapirala probleme sa kojima se privrednici suočavaju već godinama unazad, a koji značajno utiču na atraktivnost naše zemlje kao turističke destinacije.

Među njima, naročito se ističu:

  • nedostatak adekvatne domaće radne snage i administrativne poteškoće u vezi sa angažovanjem strane radne snage, zbog čega je UPCG u intenzivnoj komunikaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama u pogledu unapređenja zakonskih normi i pojednostavljenja procedura za pribavljanje dozvola za rad i prijavu radnika;
  • različiti poreski tretman usluga u oblasti pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka, a koji u hotelima iznosi 21 odsto, dok je u objektima za pružanje ugostiteljskih usluga 7 odsto;
  • slaba dostupnost Crne Gore kao turističke destinacije, u smislu neadekvatne saobraćajne infrastrukture i saobraćanih gužvi prisutnih u toku sezone.

Kao poseban segment nepovoljnog ambijenta za obavljanje turističke djelatnosti, koji je takođe nedopustivo dugo prisutan a značajno utiče i na kvalitet ukupne ponude i status naše zemlje kao poželjne turističke destinacije, UPCG izdvaja neadekvatan odgovor nadležnih organa po pitanju  neformalnog poslovanja i nelojalne konkurencije, kao i odlaganja otpada i odvoza smeća (čistoća).

- Budući da određeni prepoznati problemi mogu biti riješeni izmjenama propisa i drugim aktivnostima koje je moguće sprovesti u kraćem vremenskom roku, Unija poslodavaca poziva da se otklanjanju istih što prije pristupi kako bi i država i privreda spremnije dočekali ljetnju turističku sezonu - naveli su iz Unije.

Za UPCG je ohrabrujuće da su potencijali Instituta „Dr Simo Milošević“ Igalo, kao cijenjenog člana Unije i jednog od važnijih promotera turističke ponude Crne Gore, prepoznati od strane Vlade i resornih ministarstva, što potvrđuje formiranje Komisije za rješavanje statusa Instituta. U tom smislu, UPCG pozdravlja i formiranje Operativnog tima za prevazilaženje problema sa kojima se Institut suočava u dužem vremenskom periodu, te iskazuje očekivanje da će ovo tijelo i nadležna ministarstva u što skorijem roku donijeti odluke koje su kvalitetne i kojima se mogu ostvariti konkretni rezultati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 16:32