/ - ФОТО: НТО
14/06/2022 u 14:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Велико интересовање за туристичку понуду Црне Горе у Монаку

Конференција је била прилика и за билатералне сусрете како са колегама из туристичких организација држава учесница конференције, тако и са привредницима из Монака

Директорица Националне туристичке организације Црне Горе др Ана Трипковић Марковић учествовала је на 15. Конференцији предсједника парламената малих држава Европе, која се одржала од 12. до 14. јуна 2022. године, у Монаку.

Конференцију на тему економског и туристичког развоја и атрактивности малих држава Европе,  отворио је предсједник парламента Монака Стефан Валери, а присутнима се обратио и принц од Монака Алберт ИИ, Учествовале су парламентарне, привредне и туристичке делегације ових држава, као и представници Владе Монака.

У оквиру програма за туристичке делегације, у организацији Дирекције за туризам и конгресе Владе Монака,  одржан је округли сто на тему “Одрживе дестинације у пост-Цовид ери”. Предсједавао је директор туристичке организације Монака Ги Антониели, а поред директорице НТО ЦГ учествовали су: министар туризма Сан Марина Федерико Педини Амати, директор туристичке организације Андоре Енрик Торес, директор Маркетинга Лихтенштајна Матијас Улрих, директор туристичке организације Луксембурга Себастиан Редекер и замјеник директора туристичке организације Малте Лесли Вела.

Током округлог стола, као примјер добре праксе представљен је пројекат развоја Монака као луксузне и одрживе дестинације и разговарно је о моделима смањења негативног утицаја туризма на животну средину, као што су еколошка сетификација, програми едукација о одрживом туризму, уштеда енергије кроз коришћење обновљивих извора, правилно одлагање отпада, тимајући у виду нужност даљег развој туризма уз поштовање принципа одрживости.    

Конференција је била прилика и за билатералне сусрете како са колегама из туристичких организација држава учесница конференције, тако и са привредницима из Монака, као и  за представљање туристичке понуде Црне Горе.

У оквиру пословне радионице директорица НТО ЦГ Ана Трипковић Марковић и директорица Црногорског конгресног бироа Александра Максимовић састале су се са представницима водећих туристичких агенција из Монака, међу којима су Монте Царло Травел, Монацо Воyагес, Стар Цроисиерес и упознале их са унапријеђеном понудом дестинације. Посебно интересовање исказали су за луксузни сегмент понуде, хотеле реномираних свјетских брендова, организовање тура приватним авионима, голф туризам, те понуду за госте на кружним путовањима.

Министар туризма Сан Марина Федерико Педини Амати представио је иницијативу „Уједињавање малих држава“ која подразумијева обједињавање туристичке понуде свих малих држава Европе и креирање заједничке луксузне туре и удружене промотивне кампање у циљу подстицања економског и туристичког развоја ових држава.

У склопу конференције, одржан је промотивни догађај  „Стаза малих држава Европе“, на једној од најфреквентнијих локација у Монаку постављени су изложбени штандови Андоре, Лихтенштајна, Луксембурга, Малте, Исланда, Сан Марина, Кипра и Црне Горе.

Догађај је био одлична прилика за промоцију Црне Горе као туристичке дестинације, не само становницима и запосленима у Монаку већ и бројним пролазницима, високо платежним туристима на Азурној обали и Италијанској ривијери, који су исказали велико интересовање за понуду наше дестинације, са акцентом на луксузни сегмент. Штанд Црне Горе посјетила је делегација предсједника парламената малих држава Европе и осталих учесника конференције, предвођена предсједником парламента Монака Стефаном Валеријем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 17:47